Hyundai представила електроседан Ioniq 6

0
656

Компанія Hyundai оприлюднила деякі технічні характеристики свого нового електромобіля Ioniq 6. Седан виявився більшим та водночас трохи швидшим за першу модель суббренду — кросовер Ioniq 5, а з найємнішою батареєю зможе проїжджати на одному заряді до 610 км за циклом WLTP.

При компактній довжині 4855 мм Ioniq 6 має чималу колісну базу у 2950 мм. Розробники стверджують, що такі пропорції дозволили організувати великий простір в салоні. Додати об’єму покликані й спеціально розроблені сидіння, які на 30% тонші за стандартні.

В інтер’єрі Ioniq 6 застосовані два 12-дюймові дисплеї для приладової панелі та медіасистеми. Остання підтримує Android Auto та Apple CarPlay, а навігація здатна прокладати маршрути з урахуванням електричної специфіки новинки. Чотири світлодіоди на кермі відображають залишковий заряд.

Серед опцій – підсвічування з 64 кольорами та набором спеціальних режимів, акустика Bose на 8 динаміків та ультракомфортні сидіння з режимом релаксації. Ними пропонується користуватися, наприклад, під час заряджання акумуляторів.

Для Ioniq 6 запропонують два варіанти батарей на 53 та 77,4 кВт*год. Завдяки 800-вольтовій архітектурі та підтримці зарядного струму до 350 кВт АКБ заряджається з 10 до 80% всього за 18 хвилин. Також акумулятори Ioniq 6 можна використовувати для живлення сторонніх електроприладів.

Седан отримав набір з кількох одно- і двомоторних силових установок, але поки що озвучені характеристики лише найпотужнішої з них. Це 325 к.с. і 605 Нм крутного моменту, що дозволяє розганятися до 100 км/год за 5,1 секунди – на 0,1 секунди швидше за найдинамічніший Ioniq 5.

На Ioniq 6 дебютувала незвичайна функція EV Performance Tune-Up. Як заявив виробник, з її допомогою користувач може вільно регулювати цілу низку налаштувань їздової електроніки та силового агрегату. Налаштовувати можна, наприклад, зусилля на кермі, відгук педалі газу та віддачу двигунів.

Ще одна нова система називається e-ASD. Вона призначена для генерування звуків роботи силового агрегату всередині салону до саундтреку «космічного корабля» і здатна підлаштовуватися під стиль водіння.

Нарешті, Ioniq 6 отримає широкий набір асистентів водія включно з напівавтопілотом 2-го рівня з можливістю автоматичних перебудов, функцією дистанційного паркування та низкою систем запобігання зіткнень.

Hyundai поки що не озвучила а ні терміни початку продажу, а ні специфікації електромобіля для окремих ринків. Але відомо, що його виробництво розпочнеться у третьому кварталі цього року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!