BMW почала випуск флагманського електромобіля i7

0
106

На заводі BMW у німецькому Дінгольфінгу стартувало серійне виробництво електричного седана i7. Там його випускають разом із бензиновими та гібридними BMW 7 останнього покоління – всі ці машини дебютували буквально навесні.

Щоб cкладати седан одразу з трьома типами силових установок, компанія інвестувала у модернізацію складального майданчика iFactory довелося інвестувати 300 мільйонів євро. Ба більше, у новому поколінні «сімка» може бути двоколірною, і це також ускладнило виробництво.

Спочатку BMW випустить демонстраційні BMW i7 у багатих комплектаціях, а лише потім розпочнеться складання клієнтських машин. У більшості країн конфігуратор із цінами був запущений у квітні відразу після світової прем’єри, і за 2,5 місяця надійшло достатньо замовлень. Свої перші машини покупці отримають восени.

Ключові електричні компоненти BMW i7 також виробляють у Дінгольфінгу на майданчику BMW Group Competence Centre for e-Drive Production. Нещодавно там відкрили дві нові лінії, що дозволить забезпечити електроприводами понад півмільйона автомобілів на рік (тут також роблять начинку для електричних iX, i4 і iX1).

Під час запуску нової BMW 7 шеф з виробництва BMW Group Мілан Недєлькович, серед іншого, повідомив, що наступного року в Дінгольфінгу налагодять випуск повністю електричної 5-Series. Водночас в компанії розраховують, що вже до кінця 2022 року кожна четверта машина, побудована на цьому підприємстві, матиме електропривод. До середини десятиліття цей показник має збільшитися приблизно до 50%.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!