Tesla скоро автоматично закриватиме вікна автомобілів під час дощу

0
85

Якщо ви колись відходили від своєї машини, забувши закрити всі вікна, у вас будуть проблеми, якщо піде дощ. Тепер функція для автомобілів Tesla автоматично закриє всі відкриті вікна, якщо виявить, що йде дощ, і захистить салон від попадання вологи.

Згідно з Drive Tesla Canada, кілька людей у ​​Twitter запитали засновника компанії, коли така функція з’явиться на їхніх електромобілях. Проте Маск відповів лише на твіт якогось Brandonee916, бета-тестера Full Self-Driving. Маск відповів “звичайно”, хоча неясно, коли ця функція дійсно буде запущена в маси.

Для тих, хто не може дочекатися офіційного релізу від компанії, є обхідний шлях, що дозволяє включити цю функцію вручну, зайшовши до налаштувань автомобіля. У меню “Замки” просто потрібно вибрати “Walk-Away Door Lock”, який автоматично заблокує двері автомобіля, коли ви відійдете від нього. Потім просто включити “Закривати вікна при блокуванні”, і вуаля, ваш автомобіль закриє вікна, навіть якщо ви цього не зробите. Якщо ви волієте просто отримувати повідомлення, що вікна залишені відчиненими, є і такий варіант.

Система працює незалежно від того, чи йде дощ. Якщо Tesla припаркована всередині будинку, і власник вважає за краще, щоб вікна були відкриті для легкого доступу, він може вибрати як виняток будинок.

Хоча це не зовсім те саме, що виявлення дощу та автоматичне закриття вікон, воно буде працювати як тимчасове рішення, доки не з’явиться офіційна опція.

Один із коментаторів вказав на один із недоліків системи: вікна зачинялися незалежно від того, чи знаходилася в машині дитина чи тварина, що потенційно призводило до теплового удару. Можливо, Tesla вбудує функцію, яка може визначати, чи є пасажири в автомобілі, перш ніж закривати вікна і пропонувати меню підтвердження на інформаційно-розважальному екрані або включати кондиціонер.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!