ТОП-7 найкращих уживаних електрокарів у цьому сезоні

0
1584

Уживаний електромобіль за ціною не так сильно “кусається”, ніж новий електрокар. А у період зростання цін та дефіциту пального придбання електрички на вторинному ринку тим більше здається непоганим рішенням. Щоб виключити варіанти, коли така покупка може стати головним болем, пропонуємо найкращі моделі у цьому сегменті.

На відміну від ситуації років десять тому, електрокари, які сьогодні пропонуються на вторинному ринку, за ціною вже майже зрівнялися з автомобілями із ДВЗ (двигунами внутрішнього згоряння). А завдяки новим технологіям виготовлення акумуляторних батарей, їхній пробіг від однієї зарядки, хоч і менший, ніж у нових електрокарів, але не критично менший. Наші колеги з британського видання Carbuyer проаналізували характеристики уживаних електромобілів та склали відповідний рейтинг. Журналісти AUTO-Consulting адаптували його до умов вітчизняного вторинного ринку електрокарів.

Які електромобілі найменше знецінюються у 2022 році

ТОП-7 найкращих уживаних електрокарів у цьому сезоні – електро

Серед переваг електрокарів перед уживаними автівками із ДВЗ британці називають (і ми із ними згодні) звичайно ж вартість кілометру пробігу, більшу надійність та дешевший сервіс через меншу кількість рухомих частин, тишу в салоні, стрімке прискорення та, звісно, екологічність.

1. Jaguar I-Pace – рейтинг 4,4 із 5

Ця модель наочно демонструє, що електрокар може бути не лише дружнім до природи, а й дарувати задоволення від керування та динаміки. До того ж, електромобіль має місткий багажний відсік, симпатичний інтер”єр та непогане обладнання. Навіть у вживаних екземплярів пробіг від однієї зарядки більше 400 км.

2. Volkswagen ID.3 – рейтинг 4,4 із 5

Хоча ціни на цю модель ще досить високі, вона може похвалитися найсучаснішими технологіями німецького концерну. Окрім цього, електромобіль просторіший всередині аналогічного за розмірами Volkswagen Golf. Серед переваг – здатність проїхати на одній зарядці більше 400 км.

3. Nissan Leaf другої генерації – рейтинг 4,1 із 5.

Ця модель з”явилася у нас більше рока тому. Відповідно, сьогодні його акумуляторна батарея ще на гарантії, а втрати пробігу від однієї зарядки – мінімальні. До того ж, вам забезпечений якісний офіційний сервіс. І зовні, і всередині цей електрокар має набагато сучасніший вигляд, ніж попереднє покоління моделі. А також – непогану комплектацію.

У Великобританії Nissan Leaf виборов титул кращого уживаного сімейного електрокара 2022 року.

4. Tesla Model S – рейтинг 4,1 із 5

Рейтинг американського електромобіля серед автомобілістів вищий, ніж у баварської і3. Проте, й ціна американця на вторинному ринку набагато вища. До того ж, у нашій країні є незрозумілі моменти із оновленням програмного забезпечення цієї моделі, через те, що більшість автівок американської марки у нас неофіційні і вже приїхали до України уживаними.

5. BMW i3 – рейтинг 3,9 із 5

Не зважаючи на те, що цій моделі вже більше 5 років, вона й сьогодні має свіжий і трохи футуристичний вигляд. Салон – дуже просторий із високим дахом та великими вікнами. До того ж – із оригінальним та екологічно дружнім інтер”єром. І це BMW. У британців модель отримала титул найкращого уживаного маленького електрокара 2022 р.

6. Hyundai Ioniq Electric – рейтинг 3,7 із 5

Цей корейський електромобіль фігурує у переліку електрокарів, які найшвидше втрачають ціну. А отже – його можна вигідно придбати за дуже розумні гроші. Через це йому пробачають посередню керованість, невеликий пробіг та звичайний дизайн. Натомість, комфорт їзди у цього електрокара на пристойному рівні.

7. Renault ZOE – рейтинг 3,6 із 5

Ця модель була серед тих електрокарів, які не рекомендують купувати. Але мова йшла про першу генерацію французького електромобіля. Моделі після 2019 року мають оновлений дизайн та кращу батарею. Хоча, якщо вам не треба часто і далеко їздити, британці не виключають і придбання автівки першого покоління, через розумні ціни. Та в останньому випадку треба прискіпливо з’ясувати у якому стані акумуляторна батарея.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!