Рішення від дефіциту палива – електрокар за 7000 євро вже в Україні

0
254

В Україну завезли перший вантажний Citroen Amic, але поки що до автомобіля більше запитань, ніж відповідей.

Раніше ми вже розповідали про найдешевший електрокар в Європі від компанії Citroen. Тепер новинка доїхала і до України. Дивлячись на цього малюка, його навіть складно назвати автомобілем (навіть за документами він є квадроциклом), а дізнавшись його ближче питання “чому так дешево?” може перерости у питання “а за що такі гроші?”, але про все по порядку.

Перший найдешевший електрокар Європи вдалося отримати на огляд блогерам з каналу Infocar.

Даний автомобіль є швидше квадроцикл, ніж повноцінний автомобіль. Так, його вага становить лише 400 кілограмів, а дальність ходу не перевищує 70 кілометрів. Швидкість авто теж невелика, вона обмежена електронно на позначці в 40 км/год.

Що стосується безпеки, то цей автомобіль має тільки ремінь. У той же час, якщо його почнуть офіційно постачати в Україну, то поки що неясно, як його класифікують, і якщо цей транспортний засіб визнають квадроциклом, то за законом на ньому доведеться їздити в шоломі… Кузов автомобіля при цьому повністю пластиковий, але він має сталеву раму, яка у разі ДТП допоможе хоча б частково поглинути силу удару.

Підвести однозначний результат навряд чи можна. З одного боку, це найдешевший новий електрокар в Україні, який може стати ідеальним варіантом для поїздок на роботу. З іншого боку, за ті ж 7 тисяч євро в Україні можна купити класичний повнорозмірний седан, щоправда, Б/У та з ДВЗ. Зрештою можна припустити, що даний автомобільчик буде користуватися популярністю або у служб доставки (замість скутерів) або як бюджетний варіант другого автомобіля в сім’ї для поїздок на роботу і за покупками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!