Головна Авто Україна отримає сучасні броньовані машини

Україна отримає сучасні броньовані машини

0
2578

Борис Джонсон повідомив, що десятки українських солдатів навчаються у Великій Британії користуватися британськими бронетранспортерами.

Про це повідомляє видання «Новини-Н» із посиланням на The Guardian.

Крім того, у Польщі британські сили навчають українців, як використати їх зенітно-ракетні комплекси.

Що відомо про зброю, яку Британія виділила Україні:

  • Великобританія погодилася надати Україні 120 броньованих машин, 80 з яких захищені мобільними машинами (Mastiff, Husky і Wolfhound). За словами представників у британській армії, ці машини призначені для використання в «бойових цілях, бойовій підтримці та бойовій службі» і дозволяють безпечніше переміщати військових до лінії фронту.
  • Інші 40 машин призначені для бойової розвідки. Зокрема, Spartan, який може перевозити чотирьох солдатів та екіпаж із трьох осіб, машини швидкої допомоги Samaritan, командирські броньовані машини Sultan та броньовані ремонтно-евакуаційні машини Samson.
  • Крім того, британські сили в Польщі вчать українських військових використати зенітно-ракетний комплекс Starstreak та транспортні засоби Stormer.

«Можу сказати, що зараз навчаємо українців у Польщі використанню засобів протиповітряної оборони, а у Великій Британії – використанню бронетехніки», — сказав Джонсон під час поїздки до Індії.

За словами джерел видання у Міністерстві оборони, навчання триває кілька тижнів. Переважно для того, щоб українці могли ознайомитись із доступними системами управління.

Представник Джонсона сказав, що це новий тип обладнання, тому цілком імовірно, що українці не мали попереднього досвіду. Тому, за його словами, цілком розумно, що вони проходять необхідну підготовку.

Офіційний представник Джонсона наголошує, що навчання українців у Великій Британії не є ескалацією.

«Що викликає ескалацію – це дії Путіна та його режиму в Україні. Ми просто працюємо разом із нашими союзниками, щоб дати Україні найкращі інструменти для самозахисту», – сказав він.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.