Головна Авто Український дизайнер представив сучасну версію «Запорожця» 970

Український дизайнер представив сучасну версію «Запорожця» 970

0
1698

Окрім відомих усім автомобілів, АвтоЗАЗ планував випуск ще кількох моделей, проте до конвеєра проекти так і не доживали. Одним із них був мікровен ЗАЗ-970, розроблений у 1960-х роках, розповідає «Стіна» з посиланням на «ТопЖир».

Модель створювалася українськими фахівцями, при цьому варіантів передбачалося два – пікап та фургон. Тепер же український дизайнер Костянтин Ніколаєв, надихнувшись невипущеного авто, розробив свій власний проект під назвою Project 970. Машина вийшла дуже цікавою з огляду на підвищену увагу сьогодні до малогабаритних мікровен для перевезення компактних вантажів та людей.

Концепт зовні дуже схожий на свого прабатька, і являє собою автомобіль із двома бічними та задніми дверима. Залежно від призначення, кузов може оснащуватися як задніми скляними вікнами, так і виконуватися без них, якщо передбачається виключно перевезення вантажів. Задні двері відчиняються вгору.

Більш того, популярність електрокарів не оминула і Project 970, через що він також працює на електротязі. Батареї розташовуються в нижній частині кузова, а ось електродвигунів аж чотири – по одному на кожне колесо, що також говорить про повний привод автомобіля.

Що стосується габаритів концепту, то вони більш ніж скромні – всього 3890 мм у довжину, зате 1810 мм у висоту. Відповідно до актуальних нині вимог дорожній просвіт автомобіля змусить позаздрити навіть деяких кросоверів, внаслідок чого їзда не найкращою дорогою або легким бездоріжжям не стане проблемою.

На даний момент Project 970 красується лише на малюнках, але його автор не втрачає надії на те, що його ідея допоможе зупинити поступове згасання вітчизняного автопрому.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!

Дякуємо!

Тепер редактори знають.