Компанія Porsche презентувала новий кросовер Porsche Macan T 2023 року

0
208

Після торішнього рестайлінгу кросовер Porsche Macan втратив найпотужнішу модифікацію Turbo. Зате тепер у сімейство доданий Macan T, і буквена приставка в даному випадку утворена зовсім не від слова Turbo. Літерою “T” у компанії Porsche традиційно позначають Touring, тобто “туризм”. Жодних глобальних змін приставка «Т» не дає – різниця лише в опціях, деяких налаштуваннях та декорі.

Зовні Macan T можна дізнатися за темно-сірими елементами кузова: у цей колір пофарбовані вставки в бамперах, корпуси зовнішніх дзеркал, бічні молдинги, спойлер на п’ятих дверях і 20-дюймові колісні диски. Випускна система – з чотирма круглими патрубками. Салон отримав темне оздоблення, стандартні крісла – з комбінованою оббивкою та логотипами Porsche на підголовниках, хоча можна вибрати й інші варіанти.

У базовому оснащенні Macan T передбачений пакет Sport Chrono і пружинна підвіска PASM (Porsche Active Suspension Management) з адаптивними амортизаторами, посиленими стабілізаторами і зменшеним на 15 мм дорожнім просвітом. За доплату можна придбати пневмопідвіску та електроннокерований задній диференціал PTV Plus .

Porsche Macan T створено на основі базового кросовера. Під капотом новинки знаходиться 265-сильний турбомотор об’ємом 2,0 літра, який працює в парі з 7-ступінчастим “роботом” PDK та системою повного приводу. Максимальна швидкість автомобіля досягає позначки 232 км/год, а розгін з місця до 100 км/год займає 6,2 секунди.

У Німеччині кросовери Porsche Macan T з’являться у продажу вже у квітні цього року, трохи згодом новинка з’являться і на інших ринках. За ціною Macan T розташується між базовим Macan (від 2 млн гривень) та 6-циліндровою версією Macan S (від 3 млн гривень).

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!