Названо шість нових комерційних фургонів-електрокарів 2022 року

0
370

В даний час автомобільна промисловість переживає радикальний перехід від традиційних бензинових і дизельних двигунів внутрішнього згоряння до електричних. Водневий автомобіль поки лише один – Toyota Mirai. А от електрокарів вже купа! Ви і так не пропустите втягнення до електрифікації в автомобільному світі, але чи знаєте ви, що електричні фургони тепер також є великим бізнесом? Спеціалісти з видання CarBuyer підібрали всі панельні вени на електротязі, а ми в uamotors розкриваємо 6 найкращих моделей, які сьогодні продаються.

1. FIAT E-Ducato

E-Ducato має найбільшу зі всіх дальність ходу. При чому, це разом з тим великий фургон, який хоч і має купу варіацій, кожну з яких можна адаптувати до потреб будь-якого бізнесу, все одно залишається важким і не аеродинамічним. Є також варіанти для п’ятимісної кабіни або дев’ятимісного пасажирського фургона. Ба більше, ФІАТ E-Ducato має вражаючу максимальну вантажопідйомність до 1,9 тонн і варіанти вантажного простору від 10 до 17 кубічних метрів.

Покупці мають вибір між батареями ємністю 47 або 79 кВт·год у парі з електродвигуном потужністю 121 к.с. Ці силові установки дають запас ходу 180 км для слабшої версії або 360 км для потужнішої відповідно. Обидві модифікації стандартно поставляються з можливістю швидкої зарядки потужністю 50 кВт, яка може збільшити запас ходу до 100 км всього за 30 хвилин.

2. Citroen e-Berlingo / Peugeot e-Partner

І Пежо, і Сітроен мають однакову батарею ємністю 50 кВт/год і електродвигун потужністю 134 к.с., що забезпечує запас ходу до 270 км. Завдяки швидкій зарядці на 100 кВт ці компактні комерційні фургони можуть бути заряджені від 0 до 80% всього за 30 хвилин, а це означає, що ви повернетеся в дорогу за найкоротші терміни.

Незважаючи на відносно невеликі габарити, ці «пиріжки» цілком практичні. Між іншим, фургони можна замовити в конфігураціях «Стандарт» або «Довгий» з 3,3 та 3,8 кубометрів вантажного простору відповідно. Підключення Apple Carplay та Android Auto – вже в «базі».

3. Citroen e-Jumpy / Peugeot e-Expert

Любите продукцію Пежо-Сітроен, але шукаєте щось крупніше? Що ж, фургони середнього розміру є прекрасним вибором для підприємців або власників бізнесу, які хочуть перейти на електрику.

Пропонується вибір між акумулятором на 50 або 75 кВт*год. Зі слабшим акумулятором фургон може проїхати лише 230 км на одній зарядці, тоді як ємності 75 кВт*год вистачає для 330 км. Немало! Обидві ці батареї підключені до електродвигуна потужністю 134 к.с. з можливістю швидкої зарядки на 100 кВт, при цьому більшій батареї потрібно 45 хвилин, щоб отримати від 0 до 80%.

4. Renault Master E-Tech

Рено стверджує, що запас ходу в реальному світі для великого фургона Мастер E-Tech становить 120 км. На перший погляд не вражає, проте тут за умовчанням враховується велике корисне навантаження, використання систем кондиціонування/опалення та змінна швидкість руху – конкуренти цим нехтують. Заряджання акумулятора ємністю 33 кВт·год займає близько 4 годин за допомогою WallBox на 7,4 кВт або загальнодоступного швидкого зарядного пристрою, при чому супутникова навігація може спрямувати вас до найближчого доступного зарядного пристрою, коли буде потрібно.

Панельний фургон Master E-Tech доступний у шести різних конфігураціях: з двома різними висотами даху та короткою, середньою або довгою колісною базою. Завдяки максимальній вантажопідйомності 1425 кг є мало речей, які E-Tech не може перевезти. В салоні є три сидіння, з додатковим відкидним столом на спинці центрального.

5. Mercedes-Benz eSprinter

Якщо ви шукаєте електричний фургон від більш преміального бренду, шукайте не далі, ніж Mercedes eSprinter – електрична версія популярного великого фургона містить багато спільного з легковим автомобілем Mercedes-Benz. Кондиціонер і підігрів водійського сидіння входять в стандартну комплектацію, а оббивка зі штучної шкіри та блискуча інформаційно-розважальна система MBUX доступні за додаткову плату.

Живлення надходить від акумулятора ємністю 55 кВт*год і електродвигуна потужністю 113 к.с., що забезпечує максимальну дальність ходу всього 133 км. Хоча швидка зарядка потужністю 80 кВт може зарядити eSprinter з 0-80% за півгодини, вона доступна лише як додаткова опція. Позитивним є те, що eSprinter відточеніше їздить, ніж більшість фургонів на ринку. Конфігурацію можна взяти лише одну – з 11 кубометрами вантажного простору та вантажопідйомністю 731 кг. Усім, кому потрібна більша потужність, доведеться шукати іншого електрофургона.

6. Mercedes-Benz eVito

Так само, як і його більший брат, Mercedes eVito є трохи більш дорожчою альтернативою іншим середньорозмірним фургонам, наприклад, від Citroen чи Volkswagen. Таке обладнання, як адаптивний круїз-контроль, семидюймовий сенсорний екран, підігрів сидінь і камера заднього виду є стандартом навіть для базової комплектації. ЕлектроВіто в кращих комплектаціях отримують хромований зовнішній вигляд, легкосплавні диски та оздоблення салону зі шкірзамінника.

eVito має акумулятор 66 кВт·год, що забезпечує запас ходу в районі 260 км без додаткової підзарядки. Фургон доступний у двох конфігураціях; L1 і L2, при цьому остання має 6,6 кубометрів простору і максимальну вантажопідйомність 807 кг.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!