Компанія KIA представила кросовер KIA Niro нового покоління – фото

Kia оприлюднила нові подробиці про компактний кросовер Niro другого покоління. Вперше цей паркетник дебютував у листопаді 2021 року на виставці у Сеулі.

0
159

Зі зміною покоління KIA Niro приміряв нову зовнішність і отримав відразу три електрифіковані трансмісії: гібрид, гібрид, що заряджається, і повноцінний електромотор.

Кросовер KIA Niro нового другого покоління на 6,5 см виріс у довжину – до 4,42 метра. А ще він став на 2 см ширше (1825 мм) та на сантиметр вище (1545 мм). Колісна база підросла до 2720 мм (+2 см). Дизайн новинки відповідає актуальній фірмовій стилістиці марки під назвою Opposites United (Єдність протилежностей).

Цю філософію стилю два роки тому презентував концептуальний HabaNiro. У нього крос нового покоління запозичив оптику з ДХО у формі кардіограми, контуру кузова і потужні вертикальні «бумеранги» задніх фар. Салон автомобіля схожий на внутрішнє оздоблення нового електрокара EV6.

Ми бачимо тут двоспицеве ​​кермо, пару об’єднаних дисплеїв, окремий тачскрин для керування «кліматом» та шайбу КП. 

При обробці салону корейці зробили акцент на екологічні матеріали, серед яких – вторинна сировина. Наприклад, оббивка стелі – це перероблені шпалери, а виготовлення оббивки крісел використовували листя евкаліпта.

У моторну гаму нового Niro увійдуть три мотори: гібрид (HEV), гібрид (PHEV), що заряджається, і повноцінний електромотор (BEV). Привід завжди передній. Звичайний 139-сильний гібрид базується на 103-сильному бензиновому двигуні 1,6 GDI сімейства Smartstream. Йому допомагають 32-кіловатний синхронний електромотор та 6-ступінчастий «робот». 

У продажу Kia Niro другого покоління з’явиться вже цього року. На перший квартал намічено появу гібридних кросоверів, а у другому кварталі до них приєднається електрокара Niro EV. Про прайси та комплектації автовиробник поки що мовчить. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!