Авто

ТОП-7 моделей компактних комерційних фургонів, які варто розглянути у 2022

Share

Усім діловитим бізнесменам середньої ланки, або ж юридичним фірмам, що приглядаються до закупівлі комерційного транспорту, – привіт! Ми в uamotors подумали, що варто підібрати сімку найкращих компактних фургонів, які будуть пропонуватися у 2022 році. Була би вісімка, але поки новий Renault Kangoo не продається в Україні, тому будемо виходити з того, що є. Критеріями відбору були дві найголовніші якості – надійність вузлів та агрегатів моделі, а також продуманість та зручність в експлуатації.

Усі машини є представниками автопрому Західної Європи, зокрема трьох країн: Німеччини, Франції та, звісно ж, Італії. Далі ми наведемо декілька речень щодо кожного учасника підбірки. Поїхали!

Volkswagen Caddy

Caddy Cargo – це вантажна версія Кадді. Модель п’ятого покоління використовує ту ж платформу MQB, що й багато автомобілів концерну, що робить його кращим у водінні та більш технологічним, ніж раніше. Нові дизельні двигуни з подвійним впорскуванням також дуже навіть екологічні.

На додаток до стандартних передньопривідних моделей, ви можете мати Caddy Cargo з повним приводом 4Motion, плюс є варіант автоматичної трансмісії DSG. На вибір є дві довжини кузова та кемпер Caddy California .

FIAT Doblo

Doblo Cargo – це вантажна версія Добло. Вона має величезний вантажний простір, здатний проковтнути три європалети, і є єдиним компактним фургоном, який пропонує модифікацію з високою дахом. Тож якщо вам потрібен невеликий фургон, який може перевозити більше за всі інші – то варто приглянутися до нього.

Оцінки корисного навантаження також є одними з найкращих у цьому класі. Інтер’єр, втім, застарілий і погано обладнаний за сучасними мірками. Але салон все одно практичний і сама машина їздить досить добре. Дизельні двигуни також перевірені, надійні та ефективні.

FIAT Fiorino (субкомпактний)

Fiorino — найменший фургончик ФІАТа. Випускаючись без суттєвих модернізацій з 2008 року, Фіоріно суттєво застарів у всьому, що стосується організації робочого місця та оснащення. У цьому плані ФІАТ програє Ford Transit Courier як загальний пакет, хоча італійська машина має більший простір для вантажу, а також надійнішу техніку, що характерно для продукції FIAT Professional.

1,3-літрові турбодизельні двигуни Multijet дуже добре зарекомендували себе з точки зору довговічності. І хоч 80 або 95 к.с. не звучать як дуже багато, цього достатньо ударно для невеликої машини. Шкода тільки, що їзда така жорстка, а салон виглядає застарілим.

Ford Transit Courier (субкомпактний)

Courier — найменший Transit від Ford, молодший брат дуже популярного Transit Connect. Він грає у тому ж класі, що і Dacia Dokker (Renault Express) та FIAT Fiorino. Проте німецький «каблучок» дещо сучасніший в оснащенні і більш азартний у водінні, ніж румуно-французька та італійська моделі.

Кур’єр продається в чотирьох комплектаціях і доступний у вигляді невеликого пасажирського субкомпактвена, окрім стандартного цільнометалевого фургона. Корисно, якщо вам іноді потрібно перевезти більше одного пасажира.

Ford Transit Connect

Каблучок Транзит є одним із бестселерів у цьому сегменті не без причини. Transit Connect має прекрасні налаштування шасі, а також сучасний підхід до інтер’єру, при чому недавнє оновлення також збільшило корисне навантаження. Пропонуються два розміри кузова: стандартний L1 та L2, з довгою колісною базою.

Як і будь-який Transit, Connect також доступний у безлічі версій, від базових робочих фургонів до пасажирських моделей для життя. Ви навіть можете отримати його з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, якщо раптом захочете.

Citroen Berlingo / Peugeot Partner

За деякими невеликими винятками – зокрема інтер’єру «i-Cockpit» у Пежо – цих двоє малих фургонів PSA технічно ідентичні. Є деякі незначні відмінності в технічних характеристиках, але обоє вони зручні та вивірені, з фантастичною практичністю та комфортабельністю.

Об’єм в салоні і вантажному відсіку приблизно еквівалентний до того, що є у ФІАТ Добло. Доступні версії з вантажопідйомністю понад 1000 кг. Французькі «пиріжки» продаються з бензиновими, дизельними та електричними двигунами, і двічі були лауреатами премії Parkers Small Van of the Year.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Волошин Михайло

Опублікував
Волошин Михайло

Останні записи

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024

Нове покоління Toyota Fortuner: розкрито подробиці

Toyota планомірно оновлює всю свою лінійку позашляховиків. Слідом за Land Cruiser і Land Cruiser Prado…

07.05.2024

Tesla має намір брати з власників Model Y до 2000 доларів за розблокування прихованого діапазону ходу

Гендиректор Tesla Ілон Маск заявив, що версія Model Y Standard Range здатна подорожувати так далеко,…

07.05.2024

Subaru запускає продажі універсала WRX Sportwagon з “механікою”

Універсал Subaru WRX з механікою з'явиться в Америці. Але не у США. Практичний WRX з…

07.05.2024

Продажі Volvo зростають: які моделі сьогодні користуються популярністю у світі

Volvo оголосила дані про світові продажі за квітень 2024 року, які склали 65 838 автомобілів,…

07.05.2024