ТОП-7 моделей компактних комерційних фургонів, які варто розглянути у 2022

0
707

Усім діловитим бізнесменам середньої ланки, або ж юридичним фірмам, що приглядаються до закупівлі комерційного транспорту, – привіт! Ми в uamotors подумали, що варто підібрати сімку найкращих компактних фургонів, які будуть пропонуватися у 2022 році. Була би вісімка, але поки новий Renault Kangoo не продається в Україні, тому будемо виходити з того, що є. Критеріями відбору були дві найголовніші якості – надійність вузлів та агрегатів моделі, а також продуманість та зручність в експлуатації.

Усі машини є представниками автопрому Західної Європи, зокрема трьох країн: Німеччини, Франції та, звісно ж, Італії. Далі ми наведемо декілька речень щодо кожного учасника підбірки. Поїхали!

Volkswagen Caddy

Caddy Cargo – це вантажна версія Кадді. Модель п’ятого покоління використовує ту ж платформу MQB, що й багато автомобілів концерну, що робить його кращим у водінні та більш технологічним, ніж раніше. Нові дизельні двигуни з подвійним впорскуванням також дуже навіть екологічні.

На додаток до стандартних передньопривідних моделей, ви можете мати Caddy Cargo з повним приводом 4Motion, плюс є варіант автоматичної трансмісії DSG. На вибір є дві довжини кузова та кемпер Caddy California .

FIAT Doblo

Doblo Cargo – це вантажна версія Добло. Вона має величезний вантажний простір, здатний проковтнути три європалети, і є єдиним компактним фургоном, який пропонує модифікацію з високою дахом. Тож якщо вам потрібен невеликий фургон, який може перевозити більше за всі інші – то варто приглянутися до нього.

Оцінки корисного навантаження також є одними з найкращих у цьому класі. Інтер’єр, втім, застарілий і погано обладнаний за сучасними мірками. Але салон все одно практичний і сама машина їздить досить добре. Дизельні двигуни також перевірені, надійні та ефективні.

FIAT Fiorino (субкомпактний)

Fiorino — найменший фургончик ФІАТа. Випускаючись без суттєвих модернізацій з 2008 року, Фіоріно суттєво застарів у всьому, що стосується організації робочого місця та оснащення. У цьому плані ФІАТ програє Ford Transit Courier як загальний пакет, хоча італійська машина має більший простір для вантажу, а також надійнішу техніку, що характерно для продукції FIAT Professional.

1,3-літрові турбодизельні двигуни Multijet дуже добре зарекомендували себе з точки зору довговічності. І хоч 80 або 95 к.с. не звучать як дуже багато, цього достатньо ударно для невеликої машини. Шкода тільки, що їзда така жорстка, а салон виглядає застарілим.

Ford Transit Courier (субкомпактний)

Courier — найменший Transit від Ford, молодший брат дуже популярного Transit Connect. Він грає у тому ж класі, що і Dacia Dokker (Renault Express) та FIAT Fiorino. Проте німецький «каблучок» дещо сучасніший в оснащенні і більш азартний у водінні, ніж румуно-французька та італійська моделі.

Кур’єр продається в чотирьох комплектаціях і доступний у вигляді невеликого пасажирського субкомпактвена, окрім стандартного цільнометалевого фургона. Корисно, якщо вам іноді потрібно перевезти більше одного пасажира.

Ford Transit Connect

Каблучок Транзит є одним із бестселерів у цьому сегменті не без причини. Transit Connect має прекрасні налаштування шасі, а також сучасний підхід до інтер’єру, при чому недавнє оновлення також збільшило корисне навантаження. Пропонуються два розміри кузова: стандартний L1 та L2, з довгою колісною базою.

Як і будь-який Transit, Connect також доступний у безлічі версій, від базових робочих фургонів до пасажирських моделей для життя. Ви навіть можете отримати його з восьмиступінчастою автоматичною коробкою передач, якщо раптом захочете.

Citroen Berlingo / Peugeot Partner

За деякими невеликими винятками – зокрема інтер’єру «i-Cockpit» у Пежо – цих двоє малих фургонів PSA технічно ідентичні. Є деякі незначні відмінності в технічних характеристиках, але обоє вони зручні та вивірені, з фантастичною практичністю та комфортабельністю.

Об’єм в салоні і вантажному відсіку приблизно еквівалентний до того, що є у ФІАТ Добло. Доступні версії з вантажопідйомністю понад 1000 кг. Французькі «пиріжки» продаються з бензиновими, дизельними та електричними двигунами, і двічі були лауреатами премії Parkers Small Van of the Year.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!