Авто

Колишній дизайнер марки BMW розкритикував зовнішність суперкросовера XM

Share

У листопаді минулого року компанія BMW представила шоу-кар Concept XM: найпродуктивніший позашляховик марки, який стане серійним. При цьому, незважаючи на нетеплий прийом, який надала концепт-кару публіка, у компанії BMW пообіцяли зберегти до 90% зовнішніх елементів для «товарної» моделі. Тепер же, через 2 місяці, про Concept XM висловився колишній дизайнер BMW Френк Стівенсон. Його критика виявилася емоційною.

Найбільш негативно Френк Стівенсон висловився про вид збоку Concept XM , назвавши його “найбезглуздішим” за всі вивчені ним сто років автомобільного дизайну. Він виділив надмірно підкреслені колісні арки, «карикатурно коротке» переднє звисання машини, а також велику кількість ліній конструкції, кожна з яких має свій напрямок і претендує на першість, викликаючи візуальну плутанину. Якщо говорити про передок Concept XM , то тут дизайнер розкритикував маленькі фари, що візуально укрупнюють і без того гігантські «ніздрі» решітки радіатора.

Але не обійшлось і без позитивних моментів. Їх виявилося лише два: першим став цілісний капот, який з обох боків спускається до колісних арок, а другим — чорна лінія, яка об’єднує ручки дверей і створює відчуття порядку збоку.

На думку Френка Стівенсона, причиною, чому компанія BMW обрала спірний напрямок у дизайні, може бути свідоме бажання випускати “потворні автомобілі”, щоб після цього повернутися до колишнього стилю і відвоювати назад любов клієнтів. Відповідно до його другої теорії, марка BMW поєднує найбільш непривабливі риси з метою створити щось безпрецедентне. Але не виключено, що дизайнери просто «збожеволіли», підсумував Френк Стівенсон.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: BMW

Останні записи

Представлений один з останніх Bentley у двигуні W12 (фото)

Компанія Bentley представила лімітований родстер Batur Convertible. Тираж дводверки складе 16 екземплярів. Кожна отримає 750-сильний…

07.05.2024

Mercedes готує наймасштабніший тест-драйв в історії

Влітку цього року компанія Mercedes-Benz Trucks організує наймасштабніший тест-драйв у своїй історії. Два прототипи електричної…

07.05.2024

Geely представила стильний кросовер Galaxy E5. Він з’явиться за межами Китаю

Перший погляд на новий Geely Galaxy E5: буде і версія з правим кермом. Geely розширює…

07.05.2024

Експерт з’ясував, чи безпечно повністю заправляти бак автомобіля

Якщо паливна система автомобіля пошкоджена внаслідок аварії, повний бак може підвищити ризик пожежі через велику…

07.05.2024

Skoda презентувала нові версії своїх Kodiaq та Superb

Skoda внесла значні оновлення до своєї модельної лінійки, представивши оновлені версії моделей Kodiaq і Superb…

07.05.2024

Нове покоління Toyota Fortuner: розкрито подробиці

Toyota планомірно оновлює всю свою лінійку позашляховиків. Слідом за Land Cruiser і Land Cruiser Prado…

07.05.2024