Chevrolet шокувала відвідувачів CES 2022 появою електричних Equinox та Blazer

0
154

Silverado EV був найбільшим хітом Chevrolet на виставці Consumer Electronics Show (CES) 2022 у Лас-Вегасі, але у бренду є ще один цікавий новачок. Це Equinox EV абсолютно новий компактний електричний позашляховик, який вийде на ринок США в 2023 році.

General Motors, можливо, і не була присутня особисто на виставці Consumer Electronics Show цього року, але американський автовиробник порушив горезвісний спокій будинку величезними анонсами електромобілів. На додаток до дебюту Silverado EV 2023 року, генеральний директор GM Мері Барра показала ще два майбутніх електромобілі від бренду Chevrolet . Барра оголосила, що Chevrolet Equinox та Chevrolet Blazer будуть повністю електричними у 2023 році та з’являться як автомобілі 2024 модельного року.

Chevrolet продає позашляховик Equinox із 2004 року. У 2022 році в автосалонах з’явиться Equinox третього покоління, автомобіль, який, по суті, є молодшим братом Traverse . Поточний Equinox був представлений наприкінці 2016 року та оновився у 2020 році. П’ятирічний позашляховик Chevrolet, як і раніше, на хорошому рахунку у компанії. У 2021 році, незважаючи на пандемію, у Сполучених Штатах було продано 165 000 автомобілів, що значно більше, ніж таких кросоверів та позашляховиків, як Trax (43 000), Traverse (116 000), Traillazer (90 000) та Tahoe (106 000) ).

Незважаючи на успіх нинішнього Equinox , Chevrolet з нетерпінням чекає появи моделі, яка піде за ним. Поточний Equinox – це традиційно спроектований позашляховик, але зі своїм електричним наступником Chevrolet йде зовсім іншим шляхом. Equinox EV не тільки більше схожий на кросовер, але й здається набагато меншим.

«Equinox завжди грав важливу роль для Chevrolet, будучи другим з продажу лейблом бренду. Надання доступного варіанта електромобіля в сегменті з найбільшим обсягом продажів у галузі доводить, що Chevy зробить електромобілі доступними для всіх», – сказав Стів Хілл, віце-президент Chevrolet.

Chevrolet заявляє, що Equinox EV використовуватиме масштабовану платформу Ultium , яка лежить в основі безлічі моделей, від Cadillac Lyriq до GMC Hummer EV . Коли він надійде у продаж восени 2023 року, Equinox EV пропонуватиме різні автомобільні версії в комплектаціях LT та RS .

На сьогодні американський автовиробник не надав жодних оцінок електричного пробігу або продуктивності кросовера, але заявляє, що Equinox EV коштуватиме близько 30 000 доларів, що зробить його набагато дешевшим, ніж існуючі варіанти від Ford , Hyundai , Kia та Volkswagen . Це навіть підірве авторитет власного Chevrolet Bolt .

Поряд з оголошенням Chevrolet поділився декількома зображеннями, що показують, як виглядатиме новий електромобіль Equinox . Вони демонструють набагато більш захоплюючий дизайн, ніж у існуючого Equinox , з футуристичним освітленням, формою, що нагадує купе, і преміальним інтер’єром з масивними екранами. Всередині Equinox , в районі верхньої частини рульового колеса, є зелений індикатор, що вказує на те, що він буде оснащений технологією водіння SuperCruise без допомоги рук.

Chevrolet не показав фотографій позашляховика Blazer EV , який, за його словами, з’явиться раніше ніж Equinox EV навесні 2023 року. Імовірно, Blazer отримає аналогічний (можливо, більш спортивний) стиль і використовуватиме довшу версію тієї ж платформи Ultium , зі збільшеним акумулятором і потужнішими електродвигунами. Якщо Chevrolet зможе запропонувати таку ж привабливу стартову ціну на Blazer , обидва ці нові позашляховики можуть мати величезний успіх.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!