Позашляховик Lexus GX 460 виявився найнадійнішим авто у світі в 2021 році

0
1198

Незважаючи на величезну кількість турбомоторів та поступовий перехід автопрому до електромоторів, надійність продовжує бути однією з основних конкурентних переваг однієї машини перед іншим. Експерти представили найнадійніші авто 2021 року.

Абсолютним лідером списку став японський позашляховик Lexus GX 460, який отримав під час опитування Consumer Reports 100 балів із 100 доступних. Сьогодні в Україні можна побачити оновлену версію, яка надійшла у продаж восени 2021 року.

Друга позиція зайняв інший японський позашляховик Toyota Highlander, який заробив за результатами опитування 86 балів зі 100. З листопада продається Highlander 2022 модельного року, який отримав у своє оснащення фірмовий телематичний комплекс Toyota Connected Services.

Третім у списку став компактний кросовер Mercedes-Benz GLC – лише 1,7% його господарів зіштовхнулися із технічними неполадками за 2021 рік. Це продемонструвало окреме дослідження, проведене серед чималого масиву автомобілів у віці від двох до трьох років.

На четвертому місці опинився Nissan Qashqai другої генерації, який став лідером списку надійності онлайн-аукціону CarPrice. Останній давав оцінку автомобілям навіть жорсткіше за інших, тому що основою дослідження було не опитування, а реальні огляди більше 2,5 тисяч машин у віці до трьох років, кожен з яких перевіряли за 600 параметрами.

Наприкінці п’ятірки виявилася Hyundai Creta першої генерації. Її теж оцінювали фахівці CarPrice, проте перемогла вона в іншій, більш вузькій номінації під назвою «Найнадійніший кузов», набравши в результаті 3,55 бала з 5 можливих.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!