Складено рейтинг найнадійніших машин 2021 року

Спеціалісти видання Consumer Reports склали щорічний рейтинг надійності автомобілів 2021 року.

0
2238

Експерти видання Consumer Reports склали рейтинг надійності автомобілів, заснований на даних опитувань кількох сотень тисяч автовласників з автомобілями не старше 20 років. Водіям пропонується розповісти про проблеми, виявлені за останні 12 місяців та розділити поломки не 17 основних категорій. На основі цих даних автомобілі отримали коефіцієнт надійності за бальною системою від 0 до 100.

У ході опитування з’ясувалося, що в загальному заліку найнадійнішими виявилися японські бренди: Lexus , Mazda та Toyota. Абсолютним лідером рейтингу виявився позашляховик Lexus GX 460 , який отримав 100 зі 100 можливих балів. Нагадаємо, що восени 2021 року в РФ стартував продаж оновленого позашляховика, який обзавівся інформаційно-розважальним комплексом нового покоління з підтримкою інтерфейсів Apple CarPlay і Android Auto. 

Toyota Highlander за результатами опитувань одержав підсумкову оцінку 86 балів. Нещодавно в Україні стартували продажі версії 2022 модельного року з покращеною версією Connected Services, що дозволяє дистанційно контролювати ряд функцій автомобіля за допомогою смартфона. На ринку позашляховик пропонується з безальтернативним 3,5-літровим V6 потужністю 249 л. і 353 Нм моменту, що крутить. В якості трансмісії виступає 8-ступінчаста АКПП та система повного приводу. 

Лише 1,7% власників кросоверів Mercedes-Benz GLC зіштовхнулися із серйозними технічними проблемами. Ці дані були отримані на основі інформації майже про 9 млн. машин у віці від 2 до 3 років. Подібна модель пропонується з бензиновими та дизельними чотирициліндровими двигунами потужністю від 194 до 249 к.с., а також з 390-сильним V6 . На вершині лінійки розташувався AMG GLC 63 S з 4,0-літровим двигуном V8 потужністю 510 л. 

Друге покоління Nissan Qashqai посіло перше місце у рейтингу надійності російського онлайн-аукціону CarPrice. Дослідження було складено на основі реальних оглядів стану 2,6 тис. машин у віці до 3 років за 600 різними параметрами. Qashqai може оснащуватися 1,2-літровим 115-сильним турбомотором або 2,0-літровим 144-сильним двигуном. Двигуни можуть працювати разом із 6-ступінчастою МКПП або варіатором. 

Експерти видання CarPrice високо оцінили кросовер Hyundai Creta першої генерації. Вона посіла перше місце в рейтингу автомобілів з найнадійнішим кузовом та отримала оцінку 3,55 бала з 5 можливих. Зараз у РФ пропонується кросовер другої генерації, який не змінився у технічному плані. У моторній гамі представлені 1,6 та 2,0-літрові атмосферні двигуни потужністю 123 та 149 к.с. відповідно. 

Однією з найнесподіваніших моделей рейтингу став Renault (Dacia) Sandero другого покоління. Експерти британського видання “What Car?” поставили компактний хетчбек Sandero на перше місце у списку компактних недорогих машин, які практично не ламаються. 

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!