Китайський інтернет-портал Autohome розсекретив перший електричний кросовер BMW M

0
227

Найпотужніша версія електричного кросовера BMW iX, який вийде на ринок під індексом iX M60, отримає агресивнішу зовнішність і зможе прискорюватися з місця до 100 км/год за 3,8 секунди. Це майже на секунду швидше, ніж BMW iX xDrive50.

Технічні характеристики та зображення нової модифікації BMW iX розкрив китайський журнал AutoHome, хоча на офіційному сайті виробника позначена тільки дата онлайн-прем’єри новинки – вона відбудеться 5 січня цього року. “Живого” показу iX M60 не буде, тому що компанія BMW вирішила пропустити виставку CES , яка пройде в Лас-Вегасі.

Наскільки можна судити з опублікованих фотографій, зовні модифікація M60 відрізнятиметься від стандартних кросоверів трохи більш розвиненими бамперами з іншим оформленням та «решіткою радіатора» іншого відтінку. Крім того, така версія матиме більш потужні колісні диски з М-гальмами, а в салоні встановлять крісла з більш спортивним профілем.

Силова установка BMW iX M60 складатиметься із двох електромоторів. За даними джерела, вона зможе видавати до 619 л. та 1100 Нм крутного моменту. Для порівняння, у BMW iX xDrive50 віддача складає 523 л. та 765 Нм. Максимальна швидкість новинки буде обмежена на позначці 250 км/год. При цьому запас ходу BMW iX M60 на одному заряді становитиме близько 575 кілометрів за циклом WLTP. Таким чином, майбутня новинка за характеристиками “дальнобійності” займе місце між двома базовими модифікаціями BMW iX . Ємність батареї джерела видання не уточнюють.

У компанії BMW офіційно заявили, що презентація М-версії електричного кросовера пройде лише онлайн. Від участі у «живому» заході — виставці споживчої електроніки CES , яка відкриє свої двері 3 січня, концерн відмовився через пандемію.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!