Головна Авто ТОП-10 бу автомобілів, які швидко згнивають

ТОП-10 б\у автомобілів, які швидко згнивають

0
317

Більшість автомобілістів судять про ступінь корозії свого автомобіля лише поверхово оглянувши його зовні. Дійсно, кузов часто піддається впливу іржі, але в цьому випадку корозія псує швидше естетику, ніж функціональність автомобіля, спотворюючи рудими плямами крила, двері та інші вразливі місця.

Тим часом, гнилизна любить забиратися в багато областей, приховані від очей, і вражати важливі структурні елементи, такі як стійки, підрамники або кріплення підвіски. Якщо іржа масово захопила ходову частину, можна відмовитись від бою – ремонт не дасть заводської довговічності, а у разі старих машин може перевищити їхню вартість.

У деяких машинах гнилизна може з’явитися вже через два-три роки після випуску. Дбайливі господарі дбають про своїх улюбленців: обслуговують їх, миють і полірують, паркують у сухому чистому гаражі, утримуються від виїзду на бездоріжжя, щоб не отримати подряпин та інших пошкоджень від вибоїн, кущів та гравію. Але деякі машини схильні до гниття незалежно від запобіжних заходів, що вживаються власником.

Чому автомобілі з’їдає корозія

Сьогодні, як думає багато автомобілістів, іржа – більше не проблема, в часи повністю оцинкованих кузовів і найвищого контролю якості на виробництві. Машини служать все довше: середній вік їхньої «дієздатності» без радикального лікування нині становить 9,4 роки, а на звалище/розбирання вони ризикують вирушити лише через 18-20 років.

Рання корозія – здебільшого результат економії та недбалості виробників. Деякі бренди роблять крок назад через заходи щодо скорочення витрат, і їхні продукти явно відстають від найкращих у сфері захисту від коричневої чуми. Автобудівники, наприклад, люблять економити на кріпленні шасі та інших елементах, на які покупець зазвичай не дивиться.

Консервації піддаються тільки зварні шви та стики, тому перші ознаки корозії нерідко з’являються вже після першої зими – спочатку лише слабкі натяки, але згодом іржа вгризатиметься все глибше.

На жаль, проблема гниття стосується не лише уживаних машин. Сотні тисяч нових авто простоюють місяці, а то й роки, у морських портах та сирих складських приміщеннях. Більшість тимчасових сховищ схильна до атмосферних впливів цілий рік, від спеки та ультрафіолетових променів до хуртовин та солоного бризу. Звичайно, коли машини готують до продажу, їх вправно упорядковують, але до цього часу ваше блискуче нове авто може бути пошкоджене так, як ви і подумати не могли.

Незалежно від того, наскільки дбайливо власник ставиться до транспортного засобу, руйнування неминуче, але споживачі повинні знати, які машини схильні до передчасного гниття. Ми вибрали кілька популярних моделей, випущених останніми роками: їх слід дуже уважно оглядати перед покупкою.

1. Ford Focus II (2004-2010)

2. Ford Mondeo III (2000-2007)

3. Mazda 6 I (2002-2008)

4. Mazda 6 II (2007-2012)

5. Mazda 3 I (2003-2009)

6. Opel Astra II Classic (2004-2009)

7. Opel Corsa D (2006-2014)

8. Daewoo Matiz (1998-2007)

9. Mercedes ML W163 (1997-2004)

10. Kia Cee’d/Hyundai i30 (2006-2012, 2007-2011)

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!


Дякуємо!

Тепер редактори знають.