Toyota розпочала продажі найдешевшого електричного автомобіля бренду

0
610

Перегони в електрифікації легкового транспорту змушують світові автомобільні компанії оновлювати свій модельний ряд. Днями, двомісна електрична субкомпактна модель Toyota C+pod надійшла у продаж у себе на батьківщині. Електромобіль є найменшим і найбюджетнішим у всій модельній гамі японського виробника.

Екстер’єр

Що стосується зовнішності моделі, то тут можна відзначити масивний передок, звужені фари, широкі дверні прорізи і похилий дах на вертикальних стійках.

Розміри машини в довжину становлять 2490 мм, завширшки – 1290 мм, а висота – 1550 мм.

У салоні електрокара можна звернути увагу на відсутність центральної консолі, замість якої розмістився компактний блок керування різними функціями. Панель приладів виведена на торпедо, а замість бардачка є невелика ніша. Оздоблювальні матеріали скромні, але зносостійкі.

Технічні характеристики

Дальнобійність електрокара становить 150 кілометрів, а зарядка займає щонайменше п’ять годин часу. Вага електрокара становить лише 670 кг, і завдяки цьому він здатний розганятися до граничної швидкості 60 км/год.

Електромотор моделі розташований у районі задньої колісної осі. Він розвиває потужність майже 13 кінських сил і обертаючий момент до 56 Нм. Місткість силової батареї дорівнює трохи більше 9 кВт/год.

Ціна

На японському ринку електромобіль Toyota C+pod продається у перерахунку на долари за 14-16 тисяч, залежно від комплектації.

У базовому оснащенні набір функціоналу дуже невеликий – відсутній кондиціонер та електричні склопідйомники. Проте, все це і не лише, можна замовити окремою опцією.

У народі цей міський електромобіль вже назвали альтернативою субкомпактної моделі Smart. Але це і не дивно, крім своїх компактних габаритів, машина привертає до себе увагу відмінною маневреністю та цілком симпатичним зовнішнім виглядом.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!