Lexus показав новий електричний кросовер Lexus RZ

0
673

Японська компанія Lexus опублікувала тизер нового електричного кросовера RZ. Дебют новинки має відбутися у 2022 році. Зовнішній вигляд майбутньої новинки, найімовірніше, навіяний концептом LF-Z.

Компанія Lexus поки що не дає жодної офіційної інформації про новий автомобіль, проте присутність літери «Z» у назві може означати, що кросовер отримає електричну установку. Можливо, буде використана електробаза BEV , що зробить Lexus RZ першим серійним автомобілем, зібраним на цій платформі. Раніше ця архітектура стала основою для Toyota bZ4X .

Судячи з тизер, дизайн Lexus RZ практично повністю взятий від концепту LF-Z Electrified, представленого в березні цього року. У моделі RZ ідентичний скошений дах, схожі за своєю формою бампери, фірмові фари та задній ліхтар, розтягнутий завширшки багажника.

Технічні характеристики новинки поки що не розкриті. Цілком імовірно, що новий Lexus RZ успадкує не лише зовнішній вигляд, але й від концепту LF-Z Electrified . Прототип оснащувався двомоторною силовою електроустановкою із загальною потужністю 536 л. та 700 Нм.

Дебют нового електрокросовера Lexus RZ очікується у 2022 році. Автомобіль має намір конкурувати з електрокарами Genesis GV60 , Tesla Model Y , Audi Q4 e-Tron та Mercedes-Benz EQC.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!