Авто

Названо 5 найбільш економічних авто для їзди по місту

Share

В останні роки вартість пального для транспорту постійно підвищується і практично кожен автовласник замислюється, як знизити цю статтю витрат. Але які б хитрощі водії не використовували для економії палива, найбільш ефективним способом скоротити витрати на заправку авто – це придбати машину з мінімальними витратами пального.

Практично для бензинових ДВС не характерна економія, але за останнє десятиліття з’явилися нові моделі авто, які повністю відповідають сучасним вимогам економії. В даний час такі автомобілі на вітчизняному автомобільному ринку користуються великим попитом.

1. Citroen C3

У продажу цей компактний французький хетчбек з’явився в 2017 р на ньому встановлений двигун об’ємом 1.6 л, що розвиває потужність близько 75 л / сил. У міських умовах він в середньому споживає на 100 км не більше 3.1 л. бензину. Має механічну п’яти ступінчасту коробку передач. Максимальна швидкість Сітроена C3 становить 170 км / ч. Автомобіль набирає швидкість 100 км / год всього за 15 сек.

2. Seat Leon

Автомобіль з сучасним турбонаддувним двигуном потужністю 90 л / сил. Робочий об’єм ДВЗ становить 1,6 л. Seat Leon обладнаний п’яти швидкісною коробкою передач з ручним керуванням (МКПП). Основний показник витрати автомобіля на 100 км шляху в середньому становить 3 л. пального при комбінованому режимі руху по місту.

3. Ford Fiesta

Це економна, практично оновлена ​​модель шостого покоління з дизельним двигуном на 1.6 л, який розвиває потужність 95 л / сил. Машина практично створена для міських вулиць, обладнана класичної механічною коробкою на п’ять швидкостей і витрачає пального при їзді по місту не більше 2,9 л. За потужністю і швидкості автомобіль Ford Fiesta не поступається своїм бензиновим побратимам. Може розвинути максимальну швидкість 180 км / г. Розігнатися з місця до 100 км / ччас може всього за 11 сек.

4. Skoda Octavia

Передньопривідний автомобіль з МКП і дизельним двигуном. Потужність двигуна становить 105 л / сил. Обсяг 1.6 л. Витрата диз палива на проїзд в межах міста 100 км шляху становить не більше 3,8 л. Потужний двигун дозволяє розвинути швидкість на трасі до 200 км / г. Розгін з місця до швидкості 100 км / год складає 10.5 секунд.

5. Renault Clio

Бюджетне авто з півтора літровим турбонаддувним двигуном, потужність якого становить 75 л / сил. На машині встановлена ​​класична, п’ятиступінчаста механічна коробка швидкостей. Витрата палива при їзді в межах міста становить не більше 3.4 л. в змішаному режимі за межею міста в межах 2.7 л.

Автомобіль не володіє високими швидкісними показниками. Створюючи його, конструктори ставили перед собою завдання зібрати такий автомобіль, щоб він був доступний простим громадянам. В даний час Renault Clio завоював велику популярність у багатьох державах світу. Має прекрасний зовнішній вигляд, класне внутрішнє оформлення, об’ємне багажне відділення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Миськів Роман

Людина яка фанатіє від спортивних автомобілів і полюбляє грати у авмобільні ігри.

Опублікував
Миськів Роман

Останні записи

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024

Названо автомобілі які вимагають найнижчих витрат на обслуговування та ремонт у довгостроковість

З моменту появи компанії Tesla у 2003 році керівництво цієї марки в особі Ілона Маска…

05.05.2024

Водіям підказали, як заощадити на рідині, що омиває, влітку і не зіпсувати автомобіль

З настанням теплої пори року автовласники часто заливають у бачок склоомивача замість спеціальної миючої рідини…

05.05.2024