Названо 5 найбільш економічних авто для їзди по місту

0
353

В останні роки вартість пального для транспорту постійно підвищується і практично кожен автовласник замислюється, як знизити цю статтю витрат. Але які б хитрощі водії не використовували для економії палива, найбільш ефективним способом скоротити витрати на заправку авто – це придбати машину з мінімальними витратами пального.

Практично для бензинових ДВС не характерна економія, але за останнє десятиліття з’явилися нові моделі авто, які повністю відповідають сучасним вимогам економії. В даний час такі автомобілі на вітчизняному автомобільному ринку користуються великим попитом.

1. Citroen C3

У продажу цей компактний французький хетчбек з’явився в 2017 р на ньому встановлений двигун об’ємом 1.6 л, що розвиває потужність близько 75 л / сил. У міських умовах він в середньому споживає на 100 км не більше 3.1 л. бензину. Має механічну п’яти ступінчасту коробку передач. Максимальна швидкість Сітроена C3 становить 170 км / ч. Автомобіль набирає швидкість 100 км / год всього за 15 сек.

2. Seat Leon

Автомобіль з сучасним турбонаддувним двигуном потужністю 90 л / сил. Робочий об’єм ДВЗ становить 1,6 л. Seat Leon обладнаний п’яти швидкісною коробкою передач з ручним керуванням (МКПП). Основний показник витрати автомобіля на 100 км шляху в середньому становить 3 л. пального при комбінованому режимі руху по місту.

3. Ford Fiesta

Це економна, практично оновлена ​​модель шостого покоління з дизельним двигуном на 1.6 л, який розвиває потужність 95 л / сил. Машина практично створена для міських вулиць, обладнана класичної механічною коробкою на п’ять швидкостей і витрачає пального при їзді по місту не більше 2,9 л. За потужністю і швидкості автомобіль Ford Fiesta не поступається своїм бензиновим побратимам. Може розвинути максимальну швидкість 180 км / г. Розігнатися з місця до 100 км / ччас може всього за 11 сек.

4. Skoda Octavia

Передньопривідний автомобіль з МКП і дизельним двигуном. Потужність двигуна становить 105 л / сил. Обсяг 1.6 л. Витрата диз палива на проїзд в межах міста 100 км шляху становить не більше 3,8 л. Потужний двигун дозволяє розвинути швидкість на трасі до 200 км / г. Розгін з місця до швидкості 100 км / год складає 10.5 секунд.

5. Renault Clio

Бюджетне авто з півтора літровим турбонаддувним двигуном, потужність якого становить 75 л / сил. На машині встановлена ​​класична, п’ятиступінчаста механічна коробка швидкостей. Витрата палива при їзді в межах міста становить не більше 3.4 л. в змішаному режимі за межею міста в межах 2.7 л.

Автомобіль не володіє високими швидкісними показниками. Створюючи його, конструктори ставили перед собою завдання зібрати такий автомобіль, щоб він був доступний простим громадянам. В даний час Renault Clio завоював велику популярність у багатьох державах світу. Має прекрасний зовнішній вигляд, класне внутрішнє оформлення, об’ємне багажне відділення.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!