Опубліковані основні характеристики нового Lexus LX (ФОТО)

0
95

Що стосується зовнішнього вигляду автомобіля, то він виконаний відповідно до сучасних тенденцій в дизайні позашляховиків. Зовнішність нового Lexus LX спрямована на створення образу, що поєднує вишуканість з потужним і значним зовнішнім виглядом, належним флагманському позашляховику. Фірмова решітка радіатора є тривимірною, підкреслюючи єдність екстер’єру, масивний силует і в той же час збільшуючи ефективність охолодження. У центрі задньої частини нового Lexus LX розташоване буквене написання «LEXUS», що символізує нову еру бренду.

В основі концепції салону Tazuna лежить ідея нерозривного зв’язку між водієм і автомобілем. Для реалізації цього принципу інженери розташували дисплей і інші перемикачі так, щоб водій не міняв положення тіла, навіть на нерівній дорозі.

На приладовій панелі встановлені два дисплея. Верхня частина діагоналлю 12,3 дюйма відображає елементи управління навігацією і загальні настройки автомобіля. Екран також служить в якості монітора для контролю місцевості під час руху по бездоріжжю. На нижньому 7-дюймовому сенсорному дисплеї відображається екран клімат-контролю, статус режиму руху та інші функції позашляховика.

Завдяки використанню нової платформи GA-F, інженерам Lexus вдалося досягти відмінної керованості і прохідності моделі. Передній і задній центри тяжіння автомобіля були оптимізовані за рахунок іншого розташування двигуна. Крім зменшення габаритів силового агрегату і використання нової більш легкої підвіски з активним контролем висоти (AHC), матеріал даху був замінений на алюміній. Це призвело до значного зниження центру ваги і ваги приблизно на 200 кг.

Повідомляється, що колісна база і кути в’їзду дісталися новому Lexus LX від попередника. Підвіска AHC, яка дозволяє регулювати кліренс в залежності від умов водіння, тепер пропонує розширений вибір варіантів дорожнього просвіту. Крім того, AHC тепер також стабілізує положення автомобіля при поворотах, прискоренні і уповільненні, оптимізуючи жорсткість пружини в міру необхідності.

У моделі Lexus LX 600 встановлено 3,5-літровий бензиновий двигун V6 з подвійним турбонаддувом. Він забезпечує потужний крутний момент на низьких оборотах і відмінну реакцію на натиснення педалі газу. Максимальна потужність складає 400 к. с. (305 кВт), а максимальний обертовий момент – 650 Нм. Модель Lexus LX 500d оснащена 3,3-літровим дизельним двигуном V6 з подвійним турбонаддувом, що відрізняється оптимізованої конструкцією кожній своїй частині для досягнення максимальної потужності 300 к. с. (220 кВт) і максимального крутного моменту 700 Нм, а також оптимальною витратою палива. Обидва силові агрегати оснащені 10-ступінчастою коробкою передач, що забезпечує гідні динамічні характеристики, плавність водіння і комфорт за кермом.

Разом з новим поколінням позашляховика Lexus представила нову комплектацію VIP, яка обладнана роздільними кріслами, що забезпечують найвищий рівень комфорту, зокрема, за рахунок високого рівня стійкості до поперечних перевантажень і впливів дорожнього покриття. Для того, щоб розташуватися максимально комфортно на задньому ряду пасажир може відрегулювати рівень нахилу спинки крісла, а також віддалено скласти переднє сидіння. Управління функціями комфорту другого ряду відбувається за допомогою сенсорного дисплея, розташованого в центральному підлокітнику.

Використання новітньої мультимедійної системи стало ще зручніше завдяки повної сумісності з Android Auto і Apple CarPlay. Lexus LX доступний з преміальної аудіосистемою Mark Levinson Premium Surround з 25 динаміками. Розважальна система нового покоління для задньої частини салону з інтуїтивно зрозумілою сенсорною панеллю відразу доступна в VIP-класі.

Комплекс систем безпеки Lexus Safety System + пропонує широкий пакет активних функцій безпеки і допомоги водієві, що включає розширену систему попередження зіткнень з новою функцією екстреного рульового управління, поліпшену систему відстеження смуги руху, адаптивний круїз-контроль з новою функцією контролю швидкості на поворотах. Також в новому LX доступна система адаптивного управління дальнім світлом BladeScan AHS. Відзначимо, що попереднє замовлення і запис на тест-драйв вже відкриті. Вартість нового Lexus LX поки не оголошена.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!