З’явилися подробиці про Duster третього покоління

0
525

Топ-менеджер Дені ле Вот, який очолює підрозділ групи Renault, до якого входять Dacia і російська Lada, розповів про майбутні новинки румунському виданню AutoExpert. Зокрема, він поділився подробицями про Duster третього покоління, який буде розроблятися в Румунії, але із залученням зарубіжних фахівців. Всього в проекті візьмуть участь чотири тисячі інженерів і 2,7 тисячі фахівців в інших областях.

І майбутній Duster, і новий кросовер Dacia Bigster, анонсований кілька місяців тому, будуть побудовані на модульній платформі CMF-B, на яку в 2024 році переберуться і автомобілі Lada. Bigster буде крупніше Duster: його довжина складе близько 4,6 метра проти 4,3 метра у актуального «Дастера».

Позиціонуватися моделі будуть по-різному. Duster уготована роль повнопривідного позашляховика, а Bigster буде більшою мірою кросовером — просторим автомобілем з високою посадкою, досить комфортним для довгих подорожей.

Крім того, дизайн Bigster буде «крутим», як висловився Дені ле ось, щоб зацікавити покупців у Німеччині. Зображення автомобіля він не продемонстрував, проте запевнив, що вигляд нового Duster вже в роботі.

Також топ-менеджер заявив, що планується розробити шість варіацій Duster для різних ринків (мова йде про адаптацію автомобіля до умов конкретних країн), виробництво яких налагодять на чотирьох заводах. При цьому проект вважається румунським, і його буде курирувати Renault Technologie Roumanie (RTR).

За попередніми даними, Новий Dacia Duster покажуть в 2024 році, а Bigster з’явиться в першій половині 2025 року.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!