У Tesla порівняли ціну експлуатації електромобіля і авто з ДВЗ

Американська компанія електрокарів провів дослідження, в рамках якого провів порівняння вартості володіння класичним автомобілем і «зеленим» за 5 років.

0
190

Популярність електрифікованого автомобіля стала рости, але багато автовласників вважають, що такі машини дуже затратні. Tesla вирішила дізнатися, чи це так. В ході свого аналізу компанія Tesla вирішила порівняти витрати по експлуатації Tesla Model 3 Standard Range Plus, Toyota Camry і BMW 3 Series. Варто уточнити, що в розрахунок бралися не тільки вартість автомобіля і її обслуговування, проте також страховку і ціни палива.

Так, найвигіднішою з точки зору економії стала Toyota Camry, витрати на яку за п’ять років були рівні 37 рублів на 1,6 км. На другій позиції знаходиться електромобіль Tesla Model 3 з результатом в 41 рубль, причому початковий цінник авто досить високий, але витрати на витрату палива і обслуговування при цьому мінімальні.

Крім цього, фахівці компанії помітили, що після пробігу в 97 тис. Км витрати на обидві моделі стають майже однаковими, в подальшому електромобіль стане навіть більш вигідним. Замикає список BMW 3 Series, що обходиться в майже 60 рублів за 1,6 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!