Авто

Компанія Nissan презентувала спорткар Nissan Z нового покоління

Share

Компанія Nissan Motor на спеціальному заході в Нью-Йорку представила серійну версію задньопривідного спорткупе Z нового покоління. Машину показали в специфікації для Північної Америки, праворульная модифікація для внутрішнього ринку Японії буде називатися Fairlady Z і вийде в кінці року.

Nissan Z

Зовні серійний варіант Nissan Z практично не відрізняється від концепт-кара, представленого у вересні 2020 року. Різниця лише в деяких спрощення – наприклад, з’явилися бічні габарити, змінилися дверні ручки і графіка задніх ліхтарів. Крім того, у серійної машини на задніх дверцятах є спойлер, у шоу-кара його не було.

Nissan Z

В екстер’єрі новинки використана маса відсилань до минулим моделям Z-серії . Пропорції кузова з довгим капотом і спадаючої лінією даху – данина першому Datsun 240Z покоління S30 (1969 рік). Круглі фари з двома напівкруглими секціями ДГЗ і нарочито груба, прямокутна по формі решітка радіатора – це теж відсилання до  S30 .

Nissan Z

На класичному 240Z фари мали скляні обтічники, які давали два кругових відблиску при включеному світлі – на думку дизайнерів, це маленьке схожість буде додатково ідентифікувати новинку в якості представника Z-сімейств а. Формують впізнаваний образ задньої частини «суцільні» горизонтальні ліхтарі витримані в стилі 300ZX (Z32) зразка 1989 року.

Nissan Z

У салоні теж збережено дух спорткарів Z-серії . По центру передньої консолі встановлена трійця аналогових приладів, які показують тиск наддуву, обороти турбіни і напруга акумулятора. Під ними встановлено восьмидюймовий сенсорний дисплей медіасистеми або, за доплату, дев’ятидюймовий. Також застосовується цифрова приладова панель діагоналлю 12,3 дюйма.

Nissan Z

Чутки про силовий агрегат підтвердилися: на новому Nissan Z встановлений 3,0-літровий V6 моделі VR30DDTT з подвійним турбонаддувом. Він видає 405 к.с. і 475 Нм. Дані про динаміку розгону поки не наводяться, але  Nissan зазначив, що з місця до 100 км / год новинка розганяється на 15% швидше старого 370Z (2008-2020). Тобто спринтерське вправу машині дається за чотири з невеликим секунди.

Nissan Z

Покупцям запропонують вибрати між шестиступінчастою “механікою” і девятіскоростним «автоматом» (у другому випадку можна замовити підрульові перемикачі в стилі GT-R). Привід – завжди задній.

Nissan Z

Хоча платформа успадкована від  Z370 , Nissan підвищив жорсткість кузова, змінив підвіску, впровадив електричний підсилювач керма і вибрав більш широкі покришки. У «базі» передбачені шини Yokohama Advan Sport розмірністю 248/45 R19. Версія Performance взута в  Bridgestone Potenza S007 255/40 R19 спереду і 275/35 R19 ззаду. Другий набір здатний видати на 13% більше бічне прискорення при проходженні поворотів.

Nissan Z

Продажі новинки в Північній Америці почнуться в 2022 році. Запропонують три фіксовані комплектації – Performance , Sport і  Z Proto . Початкова ціна в США складе 40 000 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Nissan

Останні записи

Новий Kia Sportage показали на зображеннях без камуфляжу

Sportage залишається найпопулярнішим кросовером у гамі Kia. Продаж машини з кожним роком тільки зростає, а…

06.05.2024

Дослідження: електромобілі виявилися надійнішими за машини з ДВЗ

ADAC опублікував свою статистику поломок за 2024 рік, яка показує, що електромобілі продовжують залишатися надійнішими…

06.05.2024

Китайський автопром зайняв понад 30% світового авторинку

У березні 2024 року на китайські автомобілі припало 33% від загального обсягу світового продажу автомобілів,…

06.05.2024

Новий електричний Mercedes-Benz G-Class випробували на льоду

Mercedes-Benz обіцяє, що майбутній EQG, також відомий як електричний варіант G-Class, стане справжнім позашляховиком. Є…

05.05.2024

Електромобілі проти машин з ДВЗ: названі найнадійніші машини

Експерти опублікували статистику поломок ADAC за 2024 рік, що підтверджує, що електромобілі залишаються надійнішими за автомобілі…

05.05.2024

Моделі Polestar отримають супершвидку зарядку за 10 хвилин

Шведські електромобілі Polestar отримають супершвидку 10-хвилинну зарядку. Шведський виробник електромобілів Polestar спільно з компанією StoreDot,…

05.05.2024