Володіння Tesla Model 3 і Toyota Camry порівняли за вартістю

За п'ять років обидва седана будуть коштувати власникам майже однакові суми.

0
810

Американська Tesla представила розрахунки середньої вартості володіння електрокаром Model 3 в модифікації Standard Range Plus в порівнянні з популярним як в Україні, так і в США японським седаном Toyota Camry. Судячи по числах, за п’ять років і 96 500 кілометрів пробігу обидва седана будуть коштувати власнику за фактом однаково. При цьому американський електромобіль досить вигідніше німецьких конкурентів, серед яких Tesla перераховує Audi і BMW.

У новому звіті Tesla підкреслює, що орієнтовна ціна Model 3 Standard Range Plus в США знаходиться на одному рівні з моделями преміального сегмента від Audi і BMW, але володіння електричним седаном обійдеться набагато бюджетні – на рівні витрат на утримання більш доступною Toyota Camry, яку можна назвати найпопулярнішим седаном на американському авторинку. Природно, витрати на електроенергію майже за 100 тисяч км пробігу істотно нижче ціни паливо, але в розрахунках Tesla також беруть до уваги амортизацію і цінник страховки. За п’ять років вартість володіння Tesla Model 3 дорівнювала 55 центів за милю (близько 10 гривень за кілометр).

Розрахунки базуються на великій базі даних залишкової ціни седана Model 3, а також вартості його ремонту, технічного обслуговування, електроенергії та інших факторів. Експлуатаційні витрати, в які входить, зокрема, бензин або електрику, регулярне техобслуговування, а також шини, для Model 3 складають тільки трохи більше половини суми аналогічних витрат на Camry за цей же період.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!