Skoda підготувала заміну Rapid: як буде виглядати новинка

0
196

Першими нову «четирьохдверку» отримають жителі Індії, там же вона, як очікується, замінить місцевий Rapid. За неофіційними даними, за основу для моделі чеської марки взяли VW Virtus, – повідомляє « Іnfocar ».

Нагадаємо, «візок» з приставкою IN створена спеціально для Індії і є спрощеною версією глобальної MQB, її первістком став компактний паркетник Kushaq. «Четирьохдверка» ж, за попередньою інформацією, розкриють до кінця поточного року. Тим часом раніше на індійських дорогах неодноразово ловили по-справжньому замаскований тестовий зразок, так ось вважається, що майбутній седан уніфікований з бразильським Volkswagen Virtus (побудований на «вихідної» платформі MQB): у машин загальні кузовні панелі. Сам Virtus теж уже попадався в Індії, тобто пізніше він перетвориться в наступника VW Vento (так в цій країні зветься аналог нашого старого Polo-седана).

Свою нову «четирьохдверку» в Skoda називають «середньорозмірною» і «преміальною». Профільні медіа додають: в локальній гамі модель замінить Rapid, створений на платформі PQ25 (до речі, в Індії Рапід теж седан, а не ліфтбек). Індійці навіть знають ім’я свіжої «четирехдверка», хоча сама компанія його ще не оголошувала. Справа в тому, що недавно Skoda зареєструвала в цій країні назву Slavia – саме його нібито і отримає новинка. До слова, з цього імені, власне, почалася Шкода: так називалася марка, під якою робили перші велосипеди Вацлав Лаурин і Вацлав Клемент.

Моторну гамму седан напевно розділить з родинним кросовером Skoda Kushaq. Йдеться про бензинову «турботрійку» 1.0 TSI (115 к.с.) і «турбочетвірку» 1.5 TSI (150 к.с.). Обидва мотори поєднуються з шестиступінчастою “механікою”, літровому ще покладена 6АКП, а старшому движку – 7DCT.

Як і нинішній Rapid, для Індії нову «четирьохдверку» вироблятимуть локально. Модель може дістатися і до інших країн.

Ну а тепер про старий концепт в камуфляжі: картинку індійський підрозділ Шкоди використовувало, щоб дати старт конкурсу на кращий дизайн маскування. Візерунок від переможця буде красуватися на плівці, якою обклеїть новий седан, коли почнеться кампанія з просування моделі. Крім того, автор найкращої роботи відвідає штаб-квартиру Skoda в Празі і зустрінеться з Олівером Стефані, головним стилістом марки. Іншим учасникам теж обіцяні призи.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!