Dacia Duster стане гібридним в третьому поколінні

0
222

Доступні гібридні автомобілі від Dacia скоро стануть реальністю. Третє покоління Dacia Duster, яке вийде на ринок в 2024 році, зробить ставку на електрифікацію. Він представить гібридну технологію 1.8 E-Tech, над якою Група Renault вже працює.

Перший гібридний автомобіль Dacia не за горами. У вересні наступного року дебютує очікувана заміна для Dacia Lodgy і Dacia Logan MCV. Семимісний кросовер на платформі CMF Renault Group має отримати гібридну версію. Це відкриє нову еру для румунського виробника.

Прибуття Dacia Spring стало лише невеликим проблиском прихильності Dacia до електрифікації. В даний час відповідно до брендом Renault ведеться підготовка до розробки нової гібридної технології E-Tech, яка дебютує в Dacia Duster третього покоління, яке заплановане на 2024 рік.

Технологія 1.6 E-Tech, яку ми зараз можемо знайти в асортименті Renault і яка скоро буде доступна в семиместной моделі Dacia, не використовуватиметься в наступному поколінні Duster. Причина криється в тому, що група Renault впровадила все обладнання для розробки нових гібридних версій з 1,8-літровим бензиновим двигуном (HR18).

На той час, коли гібридна система Renault E-Tech була представлена ​​в Clio, інженери визнали, що є багато можливостей для покращення з точки зору ефективності та зниження витрати палива. І не дарма в первинному проекті, який почали вимальовуватися декілька років тому, вказувалося на необхідність адаптації двигуна HR16 до циклу Аткінсона (використовуваному гібридними автомобілями Toyota), який покращує споживання, але значно знижує потужність двигуна.

Саме через це в кінцевому підсумку перша пропозиція не було передано у виробництво. Група Renault розробляє нову версію, яка буде заснована на атмосферному 1,8-літровому двигуні, який є розвитком 1,6-літрового агрегату. Новий двигун, який буде використовувати цикл Аткінсона, матиме ряд поліпшень і оптимізацій, які будуть мати ключове значення для зниження виробничих витрат.

Duster тільки що пройшов капітальний ремонт. Зміна покоління запланована в 2024 році. Поточні звіти показують, що система 1.8 E-Tech, доступна в гібридному (HEV) і підключається гібридному виконанні (PHEV), з’явиться восени 2024 року разом з третім поколінням Duster.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!