Представлений найдешевший гібрид Toyota за ціною Дастера

0
425

В Японії презентована нова Toyota Aqua. Це найкомпактніший і найдешевший гібрид Тойота, який в інших країнах відомий під назвою Prius C.

Toyota Aqua 2022 переїхала на платформу TNGA-B, як у нового Yaris . Дизайн хетчбека залишається впізнаваним, але став елегантніше і більш обтічним. Крім того, його колісна база збільшена на 50 мм – до 2600 мм.

Зрослі розміри збільшили внутрішній простір. Крім того, в салоні з’явилися віртуальна панель приладів і великий 10,5-дюймовий тачскрін мультимедіа.

Як і раніше, гібрид Toyota Prius C / Aqua оснащений 1,5-літровим бензиновим двигуном і електромотором. Характеристики поки не розголошують, але у спорідненого Yaris з такою ж силовою установкою сумарна потужність становить 116 к. с. Заявлений витрата палива – 2,8 л / 100 км.

Крім того, нова Тойота Аква отримала інноваційну біполярну нікель-водневу батарею – її місткість вдвічі більше, ніж у моделі минулого покоління. До речі, є функція можливість живити від батареї електрообладнання або навіть цілий будинок. Також за доплату запропонований повний привід.

Купити гібрид Тойота в Японії можна буде за ціною від 1,98 млн. Ієн ($ 18 тис.) За переднеприводную версію і від 2,6 млн. Ієн ($ 23 600) за повнопривідну. Також хетчбек пропонують в лізинг по електронній підписці за 178 доларів на місяць. Незабаром новий Toyota Prius C почнуть експортувати в інші країни.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!