Авто

Кращі і гірші вживані авто з Європи – рейтинг

Share

Німецький автомобільний журнал AutoBild опублікував список кращих і гірших моделей компакт-класу з пробігом, залишений на основі даних організації TÜV, повідомляє Автоцентр.

Автомобілі С-класу займають друге місце в рейтингу популярності після кросоверів і позашляховиків. До того ж українці часто звертають увагу на покупку таких вживаних машин з Європи.

Цікаво, що бестселер серед компактів – VW Golf – виявився далеко не найкращим у звіті TÜV. За даними організації, лідер ринку лише трохи перевершує середній бал (відсоток браку в автомобілів у віці від двох до трьох років). Уже в перші роки експлуатації помічені проблеми з гальмівною системою. У деяких автомобілів сьомого покоління спостерігаються втрати мастила у двигуні та коробці передач.

На думку експертів TÜV, кращий кандидат для покупки на вторинному ринку – Hyundai i30. За кількістю реєстрацій він, звичайно, не може конкурувати з VW Golf, але, як показали тести, технічно перевершує його за всіма параметрами. Більш того, i30 зміг витіснити серед лідерів кілька років поспіль Mercedes A-Class, хоча і з мізерним перевагою всього в 0,1%.

Перший загальний огляд без будь-яких дефектів пройшли 96,1% протестованих i30, тоді як Mercedes A-Class – 96%, що і дозволило компакту зі Штутгарта закріпитися на другій позиції. Єдина проблема, з якою можуть зіткнутися покупці уживаного A-Class – гальмівні диски, але необхідність в їх заміні виникає вкрай рідко.

На третьому місці VW Beetle. У нього після 2-3 років експлуатації виникають проблеми з витоком масла. Тоді як гальма, кермове управління, підвіска і вихлопна система працюють ідеально.

Замикає п’ятірку найкращих уживаних компактних моделей Volvo V40, що випускався до 2019 року. У найменшого “шведа” було виявлено менше дефектів, ніж в середньому по сегменту. З боку безпеки у нього просто немає слабких місць. Єдина технічна проблема – витік мастила, яка виникала у перші роки експлуатації.

Далі слід Audi A3, який вийшов на ринок у 2012 році. Побудований на одній платформі з VW Golf сьомого покоління, він розділив з ним і проблеми з гальмівними дисками. Плюс до цього експерти виявили сторонні звуки в шасі.

Топ-5 найгірших старих автомобілів компакт-класу 2021 роки очолив Dacia Logan другого покоління. До трьох років у нього виникають проблеми з фарами, задньою світлотехнікою і гальмами. Також відзначена витік мастила у двигуні.

Другий найгірший компакт – Ford Focus. У представників третього покоління моделі (2011-2018 роки) експерти відзначили витік мастила. Також нарікання викликала оптика.

Далі – Seat Leon 5F (проводиться з 2012 року). Уже у “молодому віці” у найбільш продаваної моделі іспанської марки помічені дефекти підвіски та витік мастила.

Четвертим названий Honda Civic. До слабких місць молодого Civic (9 покоління, 2011-2017 роки) можна віднести гальмівні диски.

П’ятим гіршим компактом 2021 року стало Peugeot 308. Уже при першому огляді відзначають втрату масла, яка з роками тільки збільшується. Плюс до цього – зношені гальмівні диски та проблеми з освітленням вже в перші 2-3 роки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Першими електромобілями BMW Neue Klasse будуть кросовер та седан розміром з 3 Series

Однією з перших двох моделей наступного покоління електромобілів BMW, які отримали назву "Neue Klasse" на…

08.05.2024

Audi оголосила нові технічні подробиці Q6 e-tron

Компанія Audi повідомила, що при проєктуванні батареї для платформи PPE, інженери віддавали пріорітет не лише…

08.05.2024

Volkswagen представив новий автокемпер із підйомним дахом на базі T7 Multivan

Компанія Volkswagen представила новий кемпер California. Новинка побудована на платформі T7 Multivan. Для автомобіля підготували…

08.05.2024

Нові Bentley оснастять 750-сильною гібридною установкою

Компанія Bentley замінить двигун W12 на потужну гібридну установку на базі V8. Система Ultra Performance…

08.05.2024

Топ-4: позашляховики з пробігом за ціною бюджетного седана

Експерти назвали чотири позашляховики, які в даний час коштують в районі 1 млн гривень. Причому…

08.05.2024

Прощай, W12: представлений двигун, який відповідатиме за майбутнє марки Bentley

Bentley оголошує про епохальну зміну у своїх автомобілях: знаменитий 6,0-літровий двигун W12 йде на спокій, поступаючись місцем новітньому…

08.05.2024