Авто

​Названо сім найшвидших мінівенів

Share

Автоексперти складають різні рейтинги: одні намагаються розібратися, які машини найдовше протистоять корозії і не іржавіють десятки років, інші – визначають найшвидше сімейне авто. І хоча для багатьох автомобілістів мінівен є ледь не образою – повільним, нудним і візуально непривабливим – трапляються досить цікаві екземпляри, здатні змінити вашу думку про цей клас авто.

7 місце

Ford S-Max 2.5 – 96 км/год за 7,9 секунди.

Ford S-Max 2.5 був випущений 2006 року. Він мав той же двигун, що і Ford Focus ST, який був гарячим хетчбеком в 2000-х. 220 к.с. роблять двигун надзвичайно потужним, розганяючи цей мінівен до неймовірно високої швидкості порівняно з безліччю інших мінівенів на дорозі.

Розгін до майже 100 км/год за 7,9 секунди – це чудове поєднання задоволення і практичності. Це фантастика для тих, хто хоче відвезти своїх дітей в школу, а потім втопити педаль в підлогу в пошуку пригод.

6 місце

Renault Espace – 96 км/год за 7,9 секунди.

Renault Espace у четвертому поколінні був випущений 2002 року. Мінівен великий, але вишуканий, що робить його дуже зручним для сімей або тих, хто хоче великий автомобіль. З цієї причини його також надзвичайно легко використовувати по-різному, що відображає його адаптивність.

Для такого великого автомобіля може бути дивно почути, що він може розігнатися до 100 км/год менш, аніж за 8 секунд, що робить цей мінівен особливо швидким. Попри те, що машина не є фантастичною з точки зору маневреності, вона досить швидка і, безсумнівно, викликає гострі відчуття.

5 місце

Kia Sedona SXL – 96 км/год за 7,8 секунди.

Kia Sedona SXL вміщує до 8 осіб. Він фантастично практичний і уособлює безпеку і надійність багатьох чудових мінівенів. До цього слід додати 276 к.с., що видає двигун V6.

Версія Sedona SXL 2015 року змогла розігнатися до 100 км/год за 7,8 секунди, що дивно для мінівена такого калібру, особливо коли врахувати, що автомобіль настільки надійний і безпечний на дорогах.

4 місце

Opel Zafira VXR – 96 км/год за 7,2 секунди.

Opel Zafira був компактним мінівеном, в якому також могли розміститися 7 чоловік, що є досить хорошим використанням простору. Opel максимально використав простір Zafira, зробивши його абсолютно практичним мінівеном. З двигуном VXR Zafira дійсно стає справжньою перлиною.

Можливість розігнатися від 0 до 60 миль за годину за 7,2 секунди в мінівені, що вміщає багато людей, – це фантастика, а стильний зовнішній вигляд підкреслює його спортивність. Авто може здатися дорогим, але ентузіасти можуть отримати найкраще з обох світів з точки зору швидкості і простору в Zafira VXR.

3 місце

Ford S-Max 2.0 Ecoboost 96 км/год за 7,1 секунди.

В оновленій версії Ecoboost 2010 року використано двигун з турбонаддувом. Він дійсно, є досить технологічним і найкращим в модельному ряду Ford S-Max.

З приводу моделі 2017 року Ford спочатку стверджував, що Ecoboost може розігнатися до 60 миль в годину за 7,9 секунди, але насправді він може це зробити за 7,1 секунди завдяки 2,0-літровому двигуну з турбонаддувом потужністю 240 л.с.

2 місце

Toyota Sienna SE – 96 км/год за 6,9 секунди.

Мінівен, який випускають з 2014 року і досі продають, був оснащений 3,5-літровим двигуном V6, що видає 296 к.с. в моделі 2020 року. У ньому не тільки підвищили потужність двигуна, а й поліпшили рульове управління, що зробило авто більш привабливим для водія.

1 місце

Mercedes R63 AMG – 96 км/год за 4,6 секунди.

Mercedes R63 AMG 2007 року – найшвидший мінівен в цьому списку. Він дійсно вражає своїм двигуном V8 потужністю 507 к.с. Така потужність у мінівенів більше не зустрічається. При випуску він був досить дорогим і зараз досить рідкісний, адже їх було випущено менш як 200 штук. Однак розгін до 100 км/год всього за 4,6 секунди – це неймовірно.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Найсильніший у світі Corvette вперше показав своє «обличчя»

Незабаром після анонсу General Motors кабріолет Chevrolet Corvette ZR1 2025 був помічений фотошпигунами. Chevrolet планує…

03.05.2024

Lynx Motors виводить на ринок електричні версії DeLorean та Ford GT

Компанія Lynx Motors представила дві нові моделі: електричний позашляховик GT1e, заснований на Ford GT, та…

03.05.2024

У США почнуть штрафувати автомобілі без водіїв

У Каліфорнії, де самоврядні автомобілі вже не новина, запроваджуються нові правила. Двома законопроектами, схваленими комітетом…

03.05.2024

Honda позбудеться невимовних імен: прощай, e:Ny1, привіт, Y1

Honda, відома своїми інноваційними автомобілями, нещодавно зіштовхнулася з проблемою, яка виявилася несподіваною навіть для такого…

03.05.2024

Відбулася прем’єра концепту електричного гоночного автомобіля Skoda Enyaq RS Race

Skoda робить ставку на електричну продуктивність, представляючи концепт гоночного автомобіля Enyaq RS Race , заснований на серійній моделі Enyaq…

03.05.2024

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024