​Названо сім найшвидших мінівенів

0
133

Автоексперти складають різні рейтинги: одні намагаються розібратися, які машини найдовше протистоять корозії і не іржавіють десятки років, інші – визначають найшвидше сімейне авто. І хоча для багатьох автомобілістів мінівен є ледь не образою – повільним, нудним і візуально непривабливим – трапляються досить цікаві екземпляри, здатні змінити вашу думку про цей клас авто.

7 місце

Ford S-Max 2.5 – 96 км/год за 7,9 секунди.

Ford S-Max 2.5 був випущений 2006 року. Він мав той же двигун, що і Ford Focus ST, який був гарячим хетчбеком в 2000-х. 220 к.с. роблять двигун надзвичайно потужним, розганяючи цей мінівен до неймовірно високої швидкості порівняно з безліччю інших мінівенів на дорозі.

Розгін до майже 100 км/год за 7,9 секунди – це чудове поєднання задоволення і практичності. Це фантастика для тих, хто хоче відвезти своїх дітей в школу, а потім втопити педаль в підлогу в пошуку пригод.

6 місце

Renault Espace – 96 км/год за 7,9 секунди.

Renault Espace у четвертому поколінні був випущений 2002 року. Мінівен великий, але вишуканий, що робить його дуже зручним для сімей або тих, хто хоче великий автомобіль. З цієї причини його також надзвичайно легко використовувати по-різному, що відображає його адаптивність.

Для такого великого автомобіля може бути дивно почути, що він може розігнатися до 100 км/год менш, аніж за 8 секунд, що робить цей мінівен особливо швидким. Попри те, що машина не є фантастичною з точки зору маневреності, вона досить швидка і, безсумнівно, викликає гострі відчуття.

5 місце

Kia Sedona SXL – 96 км/год за 7,8 секунди.

Kia Sedona SXL вміщує до 8 осіб. Він фантастично практичний і уособлює безпеку і надійність багатьох чудових мінівенів. До цього слід додати 276 к.с., що видає двигун V6.

Версія Sedona SXL 2015 року змогла розігнатися до 100 км/год за 7,8 секунди, що дивно для мінівена такого калібру, особливо коли врахувати, що автомобіль настільки надійний і безпечний на дорогах.

4 місце

Opel Zafira VXR – 96 км/год за 7,2 секунди.

Opel Zafira був компактним мінівеном, в якому також могли розміститися 7 чоловік, що є досить хорошим використанням простору. Opel максимально використав простір Zafira, зробивши його абсолютно практичним мінівеном. З двигуном VXR Zafira дійсно стає справжньою перлиною.

Можливість розігнатися від 0 до 60 миль за годину за 7,2 секунди в мінівені, що вміщає багато людей, – це фантастика, а стильний зовнішній вигляд підкреслює його спортивність. Авто може здатися дорогим, але ентузіасти можуть отримати найкраще з обох світів з точки зору швидкості і простору в Zafira VXR.

3 місце

Ford S-Max 2.0 Ecoboost 96 км/год за 7,1 секунди.

В оновленій версії Ecoboost 2010 року використано двигун з турбонаддувом. Він дійсно, є досить технологічним і найкращим в модельному ряду Ford S-Max.

З приводу моделі 2017 року Ford спочатку стверджував, що Ecoboost може розігнатися до 60 миль в годину за 7,9 секунди, але насправді він може це зробити за 7,1 секунди завдяки 2,0-літровому двигуну з турбонаддувом потужністю 240 л.с.

2 місце

Toyota Sienna SE – 96 км/год за 6,9 секунди.

Мінівен, який випускають з 2014 року і досі продають, був оснащений 3,5-літровим двигуном V6, що видає 296 к.с. в моделі 2020 року. У ньому не тільки підвищили потужність двигуна, а й поліпшили рульове управління, що зробило авто більш привабливим для водія.

1 місце

Mercedes R63 AMG – 96 км/год за 4,6 секунди.

Mercedes R63 AMG 2007 року – найшвидший мінівен в цьому списку. Він дійсно вражає своїм двигуном V8 потужністю 507 к.с. Така потужність у мінівенів більше не зустрічається. При випуску він був досить дорогим і зараз досить рідкісний, адже їх було випущено менш як 200 штук. Однак розгін до 100 км/год всього за 4,6 секунди – це неймовірно.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!