Авто

У компанії Toyota розповіли, що брали за основу нового Land Cruiser позашляховик 1990 року

Share

З відеоролика стало відомо, що за основу Land Cruiser 300 в значній мірі був узятий Land Cruiser 80, який вийшов близько 30 років тому, в 1990 році. І тому є пояснення. Головний інженер Land Cruiser 300 Такамі Йоко повідомив, що проїхав тисячі кілометрів по Австралії, що славиться своїми важкими дорогами, за кермом Toyota Land Cruiser 200 . І він був здивований тому, що втомився більше, ніж припускав. Навіть коли рухався по асфальту.

З цього команда Toyota зробила висновок, що машині необхідно додати «асфальтових» манер, незважаючи на те, що в багатьох регіонах «Крузаки» не бачать хороших доріг. Хороша настройка ходової частини проявляє себе на будь-якому покритті, знижуючи ступінь втоми водія.

Орієнтир знайшовся в історії самої марки Toyota . Інженер заявив, що кращими настройками для дорожньої експлуатації за всю історію моделі володіла 80-я серія , представлена в 1990 році. Саме її і взяли за основу при доведенні характеристик Land Cruiser 300.

Так, незмінною залишилася колісна база в 2850 мм. Використання більш легких матеріалів і більш надійних їх з’єднань дозволило заощадити близько 200 кг маси при збільшеній на 20% жорсткості. На передню вісь припадає лише 53,5% навантаження – завдяки заміні двигуна V8 ні V6 і нової коробці передач на 10 щаблів. Нарешті, амортизатори Land Cruiser 300 встановили ближче до вертикального положення, що поліпшило характеристики їх роботи.

На старті продажів буде три комплектації Land Cruiser 300 . У базовій комплектації у машини буде 8-дюймовий мультимедійний екран, тканинна оббивка сидінь, 18-дюймові колісні диски і блокування тільки центрального диференціала. Такий автомобіль можна буде замовити з будь-яким з доступних моторів. Буде оффроуд-версія без накладок на бампери і пороги, а також з блокуваннями всіх трьох диференціалів. Найоригінальнішою стане модифікація 70th Anniversary. Її відрізняють низькі бампери, 20-дюймові колеса і самоблок тільки на задній осі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: Toyota

Останні записи

Розкрито Toyota з найнижчою оцінкою надійності у 2024 році

Автомобілі Toyota вважаються одними з найнадійніших на світовому ринку. Їх купують величезними тиражами та стабільно…

03.05.2024

Новий Hyundai Palisade зняли зовні та всередині

Нове покоління флагманського кросовера Hyundai Palisade має побачити світ на початку 2025 року. А поки…

03.05.2024

Ferrari готує новий суперкар з мотором V12

Ferrari готує прем'єру суперкара із 12-циліндровим двигуном. У короткому відео, опублікованому в офіційному YouTube-каналі італійської…

02.05.2024

В Україні створили нову машину для бездоріжжя

Завод спецтехніки «Техкомплект» продовжує постачання таких затребуваних на вітчизняному ринку сьогодні аварійно-ремонтних майстерень. Днями було…

02.05.2024

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024