Land Rover готує водневу версію позашляховика Defender

Випробування Land Rover Defender з силовою установкою на водневих елементах будуть запущені вже в нинішньому році.

0
45

Компанія Land Rover повідомила про роботу над прототипом водневого варіанти позашляховика Defender, дорожні випробування якого стартують до кінця цього року на території Великобританії. Автовиробник не говорить про серійних перспективи подібної моделі, але заявляє, що до 2030 року кількість водневих машин повинно перевищити позначку в 10 млн одиниць, а число заправних станцій для подібних авто досягти 10 тис. штук.

Згідно показаної на початку нинішнього року глобальної стратегії концерну Jaguar Land Rover, марка Jaguar повністю перейде на електричну тягу вже в 2025 році, а Land Rover до того ж моменту буде продавати до 60% електрокарів. Зокрема, заплановано випуск батарейних версій для Range Rover, Discovery , а також Defender .

При цьому позашляховик Land Rover Defender може отримати і водневу модифікацію – створення моделі з нульовим рівнем викидів є частиною проекту під назвою «Зевс», який частково фінансується державою. Такий позашляховик Defender отримає пару баків, які знаходяться з боків від акумуляторної батареї. Технічні деталі новинки не наводяться, однак є інформація, що до проекту залучені компанії Delta Motorsport, AVL , а також Marelli Automotive Systems і UK Battery Industrialization Center .

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!