Ford випустить кросовер на платформі концерну Volkswagen

0
74

З’явилася детальна інформація про те, якою буде перша модель марки Ford на електричній модульній платформі MEB від концерну Volkswagen.

Угоду з приводу створення перспективної моделі Ford на базі шасі MEB від Volkswagen було досягнуто ще 2 роки тому в рамках розширення співпраці двох компаній. Відзначимо, що першими спільним проектами двох брендів стануть средньорозмірні пікапи, а також розвозять фургони. А на архітектурі MEB компанія Ford розробляє кросовер, який, як повідомляє видання Autocar, стане аналогом електрокара Volkswagen ID.4 .

Найімовірніше, що мова йде не про простий бейдж-інжинірингу. Майбутній електричний кросовер Ford хоч і успадкує у Volkswagen ID.4 шасі, електродвигуни та батареї, але буде мати власний кузовом з більш «квадратними» пропорціями. Салон новинки теж виявиться іншим: за попередніми даними, марка Ford буде використовувати рішення з широким мультимедійним дисплеєм, яке вперше з’явилося на автомобілі з ДВЗ – Ford Evos для Китаю.

Дебют електричного кросовера Ford має відбутися у 2022 році, хоча вихід на ринок запланований на 2023 рік. Новинку випускатимуть на головному підприємстві європейського «Форда» в Кельні: зараз там виробляють хетчбеки Ford Fiesta . Головним ринком для MEB -паркетніка стане ЄС, де компанія Ford має намір до 2030 року повністю перевести свою гаму легкових машин на електротягу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!