Рік роботи системи автофіксації порушень ПДР: в МВС підвели підсумки

0
77

Вчора, 1 червня 2021 року виповнився рік, як в Україні запустили систему автоматичної фіксації порушення правил дорожнього руху. З цього приводу Міністерство внутрішніх справ України провело брифінг. В ході заходу повели підсумки роботи системи і поділилися планами на майбутнє.

Заступник міністра МВС Антон Геращенко розповів, що сьогодні на дорогах України працює 130 камер фіксації. На 2021 рік було закуплено 220 примірників, ще 180 в перспективі покупки. Планується, що до 2024 року в Україні буде встановлено 1500 камер.

Антон Геращенко додав, що МВС спільно з Міністерством інфраструктури України закупили обладнання і запустили проект по фіксації швидкості автомобілів в русі (фантомні патрулі). На тести вивели вже 4 автомобілі, які оснастили спеціальним обладнанням. Як впізнати фантомні патрулі на дорозі вже повідомлялося.

Ще одним амбітним проектом стане залучення водіїв до фіксації порушень ПДР за допомогою смартфона. Водії будуть надавати в МВС інформацію про порушників і отримувати 10% від суми штрафу.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький виступаючи на брифінгу повідомив, що за рік роботи системи було видано 1738119 постанов про штрафи. Він додав, що в порівнянні з результатами минулого року кількість аварій з летальним результатом знизилося на 17%.

Рік роботи системи автофіксації порушень ПДР: в МВС підвели підсумки 2

 

Джерело:  ТСН

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!