Назвали найнебезпечніші для міста позашляховики

0
362

Екологи з Німеччини визначили найнебезпечніші і непрактичні автомобілі в умовах використання їх в місті. Також машини завдають непоправної шкоди навколишньому середовищу.

Німецька екологічна організація Environmental Action Germany (Deutsche Umwelthilfe, DUH) представила список автомобілів, які безглузді і незручні при експлуатації в місті.

Екологи найбільше піддали критиці такі позашляховики і кросовери: BMW X7 M50i, Range Rover Sport SVR, Audi Q7 Plug-In, Volkswagen Amarok Aventura і Mercedes-Benz GLS.

Фахівці вважають, що дані транспортні засоби незручні для користування ними в місті, а також вони завдають великої шкоди навколишньому середовищу.

До опису кожного авто екоексперти додали дані про витрату палива і рівень шкідливих викидів.

Так, наприклад, у BMW X7 M50i витрата палива на 100 кілометрів складає 15 літрів. Авто викидає 357 грамів вуглекислого газу на кілометр пробігу. До того ж, розміри машини не розраховані на типовий гараж.

Дуже великої шкоди екології завдає Range Rover Sport SVR – 390 грамів CO₂. Це перевищує діючі норми в чотири рази.

Дуже високий рівень шкідливих викидів у Audi Q7 Plug-In – 302 грами на кілометр.

Дизельний пікап Volkswagen Amarok Aventura назвали “брудною”, оскільки двигун авто відповідає вже застарілим нормам Euro-6b. Експерти також незадоволені його розмірами і кількістю викидів CO₂ – 276 грамів.

В антирейтинг потрапив і Mercedes-Benz GLS. У нього рівень шкідливих викидів становить 459,3 грама вуглекислого газу на кілометр пробігу.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!