Авто

Топ-10 найбільш небезпечних іномарок

Share

Цей топ навряд чи кого порадує. Але, як то кажуть, героїв треба знати в обличчя. Тому вашій увазі пропонується топ-10 найнебезпечніших іномарок за версією Forbes. Дивно, але в нього потрапили автомобілі найбільш іменитих виробників.

Які автомобілі найнебезпечніші? 

Покупки якого авто треба уникати, як чорт – ладану? За кермом якої іномарки ви не можете розраховувати на благополучний результат аварії? Журнал Forbes відповів на це питання, опублікувавши топ найнебезпечніших авто за результатами проведення стандартного краш-тесту включає в себе фронтальний удар при швидкості 56 км / год., Бічний – при 48 км / год. і задній – при 61 км / год.

Nissan Titan (великий пікап) набрав 10 балів з 12 можливих, добре витримавши фронтальне і заднє зіткнення, але втратив два бали, отримавши посередню оцінку при бічному.

Седан Mitsubishi Galant отримав ту ж оцінку. На відміну від «Ніссана» бічний удар він переніс спокійно, а ось «тильна» частина авто заробила лише «гранично допустиме».

Jeep Wrangler 4-дверний отримав лише 8 балів. Лобовий удар він витримав з честю, чого не можна сказати про задній і бічний, хоча експерти визнали цей результат гранично допустимим.

Ще гірше показав себе його близький родич дводверна Jeep Wrangler. Якщо лобове зіткнення йому виявилося дарма, то удар ззаду він витримав гірше, а от бічний не витримав взагалі. В результаті – 7 балів.

На що вже, здавалося б «Кадилак» повинен бути бездоганний, аж ні! Cadillac STS заробив 8 балів, показавши ті ж результати, що і попередній конкурсант.

Mercury Grand Marquis за ті ж 8 балів продемонстрував гранично допустимі результати при задньому і бічному зіткненнях, отримавши оцінку «добре» лише за опірність фронтальному удару.

Chevrolet Aveo. Цей представник сегмента «міні / мікро» витримав іспит «на трієчку”, вірніше, на 7 балів. Справедливості заради треба сказати, що переможець в цьому класі набрав лише 11 балів з 12.

Компактний Chrysler PT Cruiser, заробив всього 6 балів. Оснащений подушками безпеки, він добре переніс лобовий удар, зате бічне і заднє зіткнення показали погані результати.

Але це лише вісім авто, скажете ви. Європейські експерти вказують, що є два автомобілі, які не витримують взагалі ніяких стандартів.

Вашій увазі пропонується фургон Citroen Nemo, який цілком гідний сходинки срібного призера на цьому не зовсім почесному п’єдесталі.

І безумовний чемпіон категорії «найнебезпечніші авто» – це китайський Jiangling Landwind, який побив двадцятирічні рекорди в краш-тестах. Як стверджують випробувачі, за будь-яких зіткненнях у водія і пасажирів немає ніяких шансів вижити. Лише при бічному ударі у водія є мінімальний шанс залишитися в живих, правда, отримавши важкі травми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло

Останні записи

Tesla припинила розвиток Supercharger та звільнила керівників проекту

Tesla залишили кілька керівників мережі швидкої зарядки Supercharger. Внаслідок реструктуризації корпорацію залишила голова підрозділу Ребекка…

02.05.2024

800-сильний McLaren Senna розбили об стіну під час поліцейського розвороту (відео)

Американець розбив об стіну McLaren Senna вартістю 1,3 мільйона доларів. Інцидент стався на бульварі Вентура…

02.05.2024

Відбувся дебют нових базових версій Mercedes-Benz EQA та EQB

У відповідь на зростання попиту на електромобілі Mercedes-Benz оголосив про значне зниження стартової ціни на…

02.05.2024

Tesla Model Y залишається найпопулярнішою моделлю американської марки

Tesla Cybertruck став одним із найбільш значних запусків в автомобільній індустрії США минулого року, не…

02.05.2024

Volkswagen знову оновив хетчбек ID.3 (фото)

Volkswagen оснастив ID.3 штучним інтелектом ChatGPT. Також електрокари отримали мультимедійну систему останнього покоління з дисплеєм…

02.05.2024

Найдешевший кросовер Nissan скоро оновиться (фото)

Компанія Nissan ввела у свою модельну лінійку кросовер Magnite у 2020-му році. Автомобіль виявився найдоступнішим…

02.05.2024