Авто

Електричний пікап Ford продають за ціною Renault Zoe

Share

Найбільш продаваний пікап в світі тепер має повністю електричну версію – і вона коштує на подив дешево. Ford офіційно представив новий F-150 Lightning на два місяці раніше запланованого терміну, що збіглося з великою прес-конференцією президента Джо Байдена, присвяченій його екологічної політики.

Електрична версія пікапа також має базову версію з 426 кінськими силами, повним приводом і пробігом 370 кілометрів на одному заряді акумулятора. Ціна даної базової версії становить 39 974 долара, що не набагато вище за ціну звичайного бензинового F-150. Це становить близько 32 000 євро, що є ціною на середньо обладнаний Renault Zoe в Європі, і набагато нижче, наприклад, ціни на електричний Hyundai Kona.

Lightning названа на честь легендарної тюнінгованої серії F-150 минулого. Він також буде доступний у варіанті зі збільшеним пробігом, який подолає 485 км без підзарядки і матиме максимальну потужність 563 кінських сили – рекорд в історії F-150. Обидві версії мають жахливим максимальним обертовим моментом – 1051 Ньютон-метр. Батарея може подавати електрику назад в мережу і забезпечувати харчування вашого будинку приблизно на три дні в разі проблем з харчуванням.

Розгін від 0 до 96 км / год у версії зі збільшеним запасом ходу займе всього 4,5 секунди, що робить його найшвидшим пікапом на ринку на даний момент.

Акумулятори встановлені під кабіною і значно нижче центру ваги, крім того, Lightning має значно поліпшену підвіску в порівнянні зі стандартним F-150. Для додаткової безпеки акумулятор знаходиться в металевому зовнішньому каркасі і має складну систему рідкого охолодження.

Тяга становить понад 2,5 тонни для стандартного автомобіля і понад 3,6 тонни при покупці спеціального буксирного комплекту. Вантажопідйомність близько тонни. Вага самого автомобіля з меншим акумулятором становить близько 2300 кг.

Пікап став більш розкішним і всередині, з величезним 15,5-дюймовим мультимедійним сенсорним. Помічник BlueCruise дозволяє водієві не тримати руки на керма, відповідаючи за водіння, зупинку і прискорення на автомагістралях.

Продажі, ймовірно, почнуться наступної весни, але Ford вже приймає попередні замовлення із заставою в 100 доларів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Скарбик Павло

Головний редактор видання UaMotors. Захоплюєтся технологіями та новими автомобілями.

Опублікував
Скарбик Павло
Tags: FordRenault

Останні записи

Volkswagen знову оновив хетчбек ID.3 (фото)

Volkswagen оснастив ID.3 штучним інтелектом ChatGPT. Також електрокари отримали мультимедійну систему останнього покоління з дисплеєм…

02.05.2024

Найдешевший кросовер Nissan скоро оновиться (фото)

Компанія Nissan ввела у свою модельну лінійку кросовер Magnite у 2020-му році. Автомобіль виявився найдоступнішим…

02.05.2024

Компактний кросовер Renault Symbioz 2025 повністю розсекретили

Компанія Renault показала нового представника компактних кросоверів під назвою Symbioz. Ця модель завершує наступ на…

02.05.2024

Cadillac показав новий кросовер Optiq для китайського ринку (фото)

Cadillac представив молодіжний кросовер Optiq "на батарейках". Нова модель дебютувала на автосалоні в Пекіні, і…

02.05.2024

Названо найкращі седани компакт-класу, які коштують своїх грошей

В історії автомобілебудування був час, коли відносно недорогі та розкішні седани сипалися буквально з рогу…

02.05.2024

В мережі показали Rolls-Royce Cullinan 2025 без камуфляжу (фото)

У мережі з'явилися фотографії оновленого Rolls-Royce Cullinan 2025 без камуфляжу, що розкривають деталі рестайлінгу розкішного…

02.05.2024