Топ-10 найбільш небезпечних іномарок

0
132

Цей топ навряд чи кого порадує. Але, як то кажуть, героїв треба знати в обличчя. Тому вашій увазі пропонується топ-10 найнебезпечніших іномарок за версією Forbes. Дивно, але в нього потрапили автомобілі найбільш іменитих виробників.

Які автомобілі найнебезпечніші? 

Покупки якого авто треба уникати, як чорт – ладану? За кермом якої іномарки ви не можете розраховувати на благополучний результат аварії? Журнал Forbes відповів на це питання, опублікувавши топ найнебезпечніших авто за результатами проведення стандартного краш-тесту включає в себе фронтальний удар при швидкості 56 км / год., Бічний – при 48 км / год. і задній – при 61 км / год.

Nissan Titan (великий пікап) набрав 10 балів з 12 можливих, добре витримавши фронтальне і заднє зіткнення, але втратив два бали, отримавши посередню оцінку при бічному.

Седан Mitsubishi Galant отримав ту ж оцінку. На відміну від «Ніссана» бічний удар він переніс спокійно, а ось «тильна» частина авто заробила лише «гранично допустиме».

Jeep Wrangler 4-дверний отримав лише 8 балів. Лобовий удар він витримав з честю, чого не можна сказати про задній і бічний, хоча експерти визнали цей результат гранично допустимим.

Ще гірше показав себе його близький родич дводверна Jeep Wrangler. Якщо лобове зіткнення йому виявилося дарма, то удар ззаду він витримав гірше, а от бічний не витримав взагалі. В результаті – 7 балів.

На що вже, здавалося б «Кадилак» повинен бути бездоганний, аж ні! Cadillac STS заробив 8 балів, показавши ті ж результати, що і попередній конкурсант.

Mercury Grand Marquis за ті ж 8 балів продемонстрував гранично допустимі результати при задньому і бічному зіткненнях, отримавши оцінку «добре» лише за опірність фронтальному удару.

Chevrolet Aveo. Цей представник сегмента «міні / мікро» витримав іспит «на трієчку”, вірніше, на 7 балів. Справедливості заради треба сказати, що переможець в цьому класі набрав лише 11 балів з 12.

Компактний Chrysler PT Cruiser, заробив всього 6 балів. Оснащений подушками безпеки, він добре переніс лобовий удар, зате бічне і заднє зіткнення показали погані результати.

Але це лише вісім авто, скажете ви. Європейські експерти вказують, що є два автомобілі, які не витримують взагалі ніяких стандартів.

Вашій увазі пропонується фургон Citroen Nemo, який цілком гідний сходинки срібного призера на цьому не зовсім почесному п’єдесталі.

І безумовний чемпіон категорії «найнебезпечніші авто» – це китайський Jiangling Landwind, який побив двадцятирічні рекорди в краш-тестах. Як стверджують випробувачі, за будь-яких зіткненнях у водія і пасажирів немає ніяких шансів вижити. Лише при бічному ударі у водія є мінімальний шанс залишитися в живих, правда, отримавши важкі травми.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!