Електричний пікап Ford продають за ціною Renault Zoe

В Америці F-150 Lightning потужністю 426 кінських сил і повним приводом буде коштувати стільки ж, скільки Renault Zoe в Європі.

0
93

Найбільш продаваний пікап в світі тепер має повністю електричну версію – і вона коштує на подив дешево. Ford офіційно представив новий F-150 Lightning на два місяці раніше запланованого терміну, що збіглося з великою прес-конференцією президента Джо Байдена, присвяченій його екологічної політики.

Електрична версія пікапа також має базову версію з 426 кінськими силами, повним приводом і пробігом 370 кілометрів на одному заряді акумулятора. Ціна даної базової версії становить 39 974 долара, що не набагато вище за ціну звичайного бензинового F-150. Це становить близько 32 000 євро, що є ціною на середньо обладнаний Renault Zoe в Європі, і набагато нижче, наприклад, ціни на електричний Hyundai Kona.

Lightning названа на честь легендарної тюнінгованої серії F-150 минулого. Він також буде доступний у варіанті зі збільшеним пробігом, який подолає 485 км без підзарядки і матиме максимальну потужність 563 кінських сили – рекорд в історії F-150. Обидві версії мають жахливим максимальним обертовим моментом – 1051 Ньютон-метр. Батарея може подавати електрику назад в мережу і забезпечувати харчування вашого будинку приблизно на три дні в разі проблем з харчуванням.

Розгін від 0 до 96 км / год у версії зі збільшеним запасом ходу займе всього 4,5 секунди, що робить його найшвидшим пікапом на ринку на даний момент.

Акумулятори встановлені під кабіною і значно нижче центру ваги, крім того, Lightning має значно поліпшену підвіску в порівнянні зі стандартним F-150. Для додаткової безпеки акумулятор знаходиться в металевому зовнішньому каркасі і має складну систему рідкого охолодження.

Тяга становить понад 2,5 тонни для стандартного автомобіля і понад 3,6 тонни при покупці спеціального буксирного комплекту. Вантажопідйомність близько тонни. Вага самого автомобіля з меншим акумулятором становить близько 2300 кг.

Пікап став більш розкішним і всередині, з величезним 15,5-дюймовим мультимедійним сенсорним. Помічник BlueCruise дозволяє водієві не тримати руки на керма, відповідаючи за водіння, зупинку і прискорення на автомагістралях.

Продажі, ймовірно, почнуться наступної весни, але Ford вже приймає попередні замовлення із заставою в 100 доларів.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!