Дешеві китайські електрокари Nio з’являться в Європі

0
495

Китайська компанія Nio була створена в 2014 році, тоді вона ще називалася NextEV. Серійний випуск електромобілів був запущений в 2018 році. У Китаї продано вже 88 тис. авто марки, і в другій половині поточного року почнуться продажі в Європі. Спочатку машини Nio з’являться в Норвегії, пізніше – в Німеччині і Великобританії, передає «Твоя МАШИНА» .

Зараз в модельному ряді Nio є три кроссовера: средньорозмірні ES6 і EC6 і велика модель ES8. Уже відбувся дебют седана Nio ET7, але навіть на місцевому ринку він буде продаватися тільки з початку 2022 року. Всі моделі Nio мають сучасну конструкцію: кузов виконаний із застосуванням високоміцних сталей і алюмінію, є автопілот другого рівня, а ємність батарей досягає 100 кВтг. Поки не повідомляється, які саме моделі Nio будуть поставлятися в Європу.

Причому в Китаї у компанії немає стандартної дилерської мережі. Як і Tesla, Nio продає свої машини через інтернет. В основному, через мобільний додаток, яке скачало вже понад 1,4 млн осіб. Клієнтам електромобілі привозять сервіс-партнери. Така ж схема буде і на ринку Європи, але компанія все ж створить мережу дилерів.

Також в Європі компанія встановить станції швидкої заміни тягових батарей. Nio виробляє своє обладнання власноруч, і вже йде розробка мережі таких станцій в Китаї. Автоматична заміна батареї займе кілька секунд, а знятий акумулятор, що сів поставлений на зарядку. Потім він буде встановлений в інший автомобіль. Перші такі станції в Європі будуть запущені одночасно зі стартом продажів моделей Nio.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!