У США виявили 24-річний Dodge з пробігом 2,4 млн км (відео)

0
502

Житель американського штату Орегон на ім’я Гаррі показав YouTube-каналі Pickup Truck Plus SUV Talk свій «живучий» пікап Dodge Ram 3500 1997 року випуску. За чверть століття машина проїхала 2,4 млн км і до цих пір перебуває в робочому стані.

Гаррі придбав пікап новим, і з того часу обслуговує і ремонтує автомобіль самостійно (без поїздок на СТО). «Рему» вже 24 роки, його кузов має втомлений вигляд (потерто і подряпане ЛКП, є осередки корозії), однак по частині техніки – це повністю працездатний вантажівка, який орегонец використовують для перевезення кемперів, човнів і перевезення для коней.

Власник виявився ще тим міцним горішком – його витримці можна тільки позаздрити. Живучість живучістю, а займатися пікапом доводилося часто: наприклад, його рідна трансмісія – 5-ступінчаста NV4500 – виходила з ладу 12 разів, і в кінцевому рахунку її замінили на більш вдалу шестиступінчасту G56. Крім того, двигун (дизельний Cummins) також піддавали заміні – в цілому три рази (останній раз – на пробігу 1,6 млн км).

Цікава деталь – на пікапі Гаррі красуються шильдики Ram 5500, хоча на момент випуску його Ram 3500 такої версії ще не існувало (вона з’явилася пізніше). Власник приклеїв їх спеціально, заради забави – коли на невідповідність звертали увагу перехожі, він заявляв, що пікап відноситься до особливої, експериментальної партії.

Міняти свій пікап на новий автомобіль Гаррі не має наміру: ентузіаст упевнений, що сучасні машини складно ремонтувати в гаражних умовах, тоді як старий Ram 3500 в цьому відношенні – відмінна техніка. Він простий в обслуговуванні і легко ремонтується своїми руками.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!