Новий електрокар XPeng P5 показали на відео до прем’єри

0
158

Китайський стартап Xpeng Motors додав в свою продуктову гаму третю серійну модель – компактний седан P5. Нагадаємо, до сих пір лінійка Xpeng складалася з компактного кросовера G3 і представницького седана P7.

Виробник називає новинку Фастбек за похилу форму даху. Електромобіль оснащений ховаються врівень з кузовом дверними ручками, роз’ємами для зарядки на обох передніх крилах і світлодіодним оптикою, що розтягнулася вздовж всієї ширини машини спереду і ззаду.

Довжина P5 становить 4808 мм, колісна база – 2768 мм. Дуже дивно, що розробники не зробили відстань між осями більше, оскільки навіть у менш великої Tesla Model 3 (4694 мм) воно 2875 мм.

У салоні встановлені цифрова приладова панель і 15,6-дюймовий центральний планшет. В якості опції доступні вбудований холодильник і панорамний дах, а передні сидіння можна повністю відкинути назад (це називається сплячим режимом).

Xpeng P5 має просунутими здібностями по частині автономного водіння, пише портал drom.ru. За допомогою двох фронтальних лидаров машина вміє розпізнавати пішоходів і велосипедистів, не кажучи вже про інші транспортні засоби. Інші компоненти системи включають 12 ультразвукових датчиків, 5-міліметрові радари і 13 камер високого дозволу.

Китайська компанія називає свій автопілот XPILOT 3.5 самим просунутим серед серійно випускаються, але подробиць поки не призводить.

Потужність електромоторів і ємність батарей поки не публікуються: ці дані Xpeng озвучить під час презентації P5 , яка відбудеться 19 квітня на автосалоні в Шанхаї . Там же стануть відомі ціни.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!