Які саме деталі необхідно перевірити в автомобілі навесні

0
252

Перш за все потрібно оцінити стан двигуна, адже після морозів деякі патрубки могли втратити еластичність, а значить не виключені підтікання технічних рідин. Патьоки масла можуть свідчити про проблеми з головкою блоку циліндрів, зокрема, втрати герметичності її прокладки. Систему охолодження також слід перевірити, адже недолік антифризу може спровокувати неполадки як з мотором. Якщо ж виявлені задубілі патрубки, то їх варто замінити найближчим часом, а також не забути поміняти ще й хомути. Іноді на бачку можуть утворюватися мікротріщини, а тому якщо патрубки сухі, а рідина йде, то слід замінити бачок.

Якщо ж прийшла пора зайнятися кузовом, то недостатньо його ретельно помити. Після мийки огляньте кузов на вид лакофарбового покриття і хромованих деталей. При виявленні невеликих вогнищ іржі слід озброїтися перетворювачем іржі, а після злегка підфарбувати уражене місце.

Приступаючи до огляду ходової частини слід звернути увагу на амортизаторів. Їзда по ямах і крижаний «гребінці» взимку на «холодних» амортизаторах призводить до їх дострокового виходу з ладу. Якщо виявлені підтікання або при їзді чути стуки, то амортизатори – під заміну. Крім того, рекомендується оглянути гумові втулки і сайлентблоки, а також гумові і резинопластиковой пильовики кульових опор і рульових тяг.

Ну і звичайно ж з настанням тепла варто проінспектувати щітки склоочисника. За зиму двірники неодноразово страждають від криги на склі, а мороз і сам по собі негативно впливає на стан двірників.

На особливу увагу заслуговує гальмівна система. Необхідно переконатися в їх справності, а також оглянути гальмівні диски і колодки і оцінити ступінь їх зносу. Найкраще оглядати гальма зі зміною коліс. Відповідальний працівник шиномонтажу сповістить вас про необхідність заміни колодок або дисків, але краще переконатися в справності системи самостійно.

Кондиціонер в зимовий період не використовується через низьких температур, оскільки компресор примусово відключається, що негативно позначається на його стані через відсутність мастила. Найчастіше висихають сальники компресора. У конструкції кондиціонера є багато патрубків і сполучних кілець, гумові елементи на сильному морозі могли задубіти і рідина кондиціонера може почати поступово витікати. Варто перевірити систему на предмет витоків, а також очистити радіатор.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!