Топ-5 вживаних кросовери, яких слід уникати

0
1616

Мода на кросовери продовжує набирати обертів, і цей вид транспорту користується серйозною популярністю не тільки на ринку нових автомобілів. Однак у них є свої проблеми, які виробники пізніше усувають, і зазвичай це відбувається при зміні поколінь.

Експерти NJCAR склали список кросоверів, яких, за їхніми словами, краще уникати при купівлі вживаного автомобіля.

В список вошли 5 моделей:

5. Hyundai ix35

Ця модель була представлена ​​на автосалоні у Франкфурті в 2009 році, а її виробництво почалося в 2010 році. У неї теж часто бувають проблеми з фарбою, але у авто непоганий захист від корозії.

До загальних недоліків цього мотора можна віднести роботу натяжителя ланцюга, муфти CVVT і гідропідйомників (у версії 2013 року). Проблеми з ними можуть початися досить рано (при пробігу 50 000 км), а симптомом є підвищений шум.

4. Kia Sportage

Тут потрібно звернути увагу на друге покоління моделі, що з’явилося в 2004 році. Машина побудована на платформі Hyundai Tucson з переднім приводом і можливістю автоматичного включення задньої осі. Слабкі місця кросовера в основному пов’язані з підвіскою і гальмівною системою, яка теж не дуже надійна.

Двигуни щодо хороші, але мають невелику потужність, що є серйозною проблемою для автомобіля такого класу. Це позначається на динаміці Sportage, особливо в дизельної версії. Повідомляється також про проблеми з системою впорскування палива з тим же двигуном.

Також є скарги власників на появу іржі на більш ранніх агрегатах моделі, так як вона проявляється в основному на глушнику. Збірка теж не на найкращому рівні.

3. BMW X5

У цьому випадку фахівці вказують на друге покоління баварського кросовера (E70), яке випускалося в період 2006-2013 років. Основні зауваження стосуються надійності двигунів, яка не перебуває на високому рівні. Витік масла – найбільш часте явище. Єдиний виняток – 3,0-літровий дизель.

Також власники моделі скаржаться на ланцюг ГРМ, яка може обірватися до досягнення пробігу в 150 000 км. Зауваження отримала і передня підвіска, так як проблема з її зносом з’явилася у попередника E70, але, так і не була усунена.

Недоліком моделі після 2010 року є скупчення вологи в задніх ліхтарях. В цілому ж найбільше зауваження – дорогий ремонт і обслуговування автомобіля.

2. Skoda Yeti

На другому місці в рейтингу кросоверів, яких слід уникати, знаходиться Skoda Yeti, причому це стосується модифікацій з бензиновими двигунами об’ємом 1,2 і 1,4 літра, які поєднуються з трансмісією DSG.

Саме двигуни і коробка передач є великі проблеми моделі, оскільки вони часто з’являються до досягнення пробігу в 100 000 км.

Деякі власники скаржаться на скрип в салоні. У інших є претензії до важкого керма кросовера.

1. Volkswagen Tiguan

Лідером в цій групі є Volkswagen Tiguan першого покоління, перше покоління якого з’явилося на ринку в 2007 році. Кросовер скористався відмінною репутацією бренду і швидко зарекомендував себе, але є і свої «дитячі хвороби», які проявилися з самого початку.

Серед них 1,4-літровий бензиновий турбомотор TSI, який через перевантаження і високих температур негативно впливає ще до досягнення пробігу в 100000 км. Це пов’язано з помилкою конструкції двигуна з урахуванням підвищеної витрати масла. Ланцюг ГРМ має приблизно такий же ресурс.

У коробки передач DSG теж є дефекти, так як вона схильна до перегріву. Тому її ремонт може бути регулярним. Також існує проблема з системою Haldex на задній осі, оскільки її насос часто виходить з ладу, не досягнувши 100 000 км.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!