Стало відомо, у яких машин частіше скручують пробіг

0
155

Дослідження проводилося компанією Rapid Car Check у Великобританії, де за станом на вересень 2019 року на обліку стояло 38,9 мільйона автомобілів. Тобто у 2 458 480 з них пробіг скручений.

Виявилося, що найчастіше пробіг скручують у Citroen Jumpy, який в Англії продається під назвою Dispatch. Неправильні цифри на одометрі були виявлені у 2448 машин цієї моделі з 8188 перевірених. Тобто у 29,89% або майже у третини.

На другому місці опинився мінівен Renault Scenic з показником невідповідності 29,61%. За ним слідує ще один французький фургон – Peugeot Expert (28,63% невідповідностей).

Продаж автомобіля зі скрученим пробігом в Великобританії заборонена. Продавець зобов’язаний повідомити про невідповідність покупцеві. Але, як бачите, в законі є лазівки, що дозволяють уникнути покарання. За останні п’ять років через скрученого пробігу в країні було порушено всього 140 кримінальних справ. При цьому експерти відзначають, що обладнання для скручування сьогодні можна купити в інтернеті всього за 100 фунтів стерлінгів.

Але ці цифри відрізняються від даних компанії HPI, що спеціалізується на історії автомобілів, – в 2016 році пробіг був скручений у кожної 16-ї машини і у кожної 20-ї в 2014 році. Тенденція цілком чітка – скручувати пробіги стали частіше.

Невеликий пробіг збільшує ціну автомобіля на вторинному ринку на тисячі фунтів. Наприклад, Nissan Qashqai 2012 года с пробігом 30 тисяч миль (приблизно 48 тисяч км) коштує 12 495 фунтів стерлінгів, при пробігу 60 тисяч миль (близько 97 тисяч км) – 10 950 фунтів стерлінгів і 9575 фунтів стерлінгів, якщо пробіг становить 90 тисяч миль (145 тисяч км). Вигода очевидна.

На що слід звернути увагу при визначенні правдивості цифр на одометрі:

    • перевіряйте пробіг по історії обслуговування, якщо зможете її знайти в будь-якому розташованому недалеко від нинішнього господаря машини сервісі;
    • відколи на капоті і бампері говорять про велику кількість поїздок по шосе та автомагістралей – це ознака великого пробігу;
  • оціните ступінь зношеності накладок на педалі і рульового колеса, а також крісла водія і його ременя безпеки;
  • якщо це старий автомобіль з майже новим важелем перемикання передач, чохлами і педалями, то його пробіг, ймовірно, скручений;
  • скористайтеся послугами фахівців, що пропонують перевірку машин.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!