У Мережі з’явилися нові знімки електричного Mercedes-Benz EQS

0
311

Mercedes-Benz завершує розробку конкурента Tesla Model S: прототипи представницького електричного седана EQS були помічені на європейських дорогах майже без маскування.

Незважаючи на схожі з традиційним S-Class розміри, у EQS будуть зовсім інші пропорції кузова: з коротким носом, похилою задньою частиною і довгою кабіною. А крихітні вікна в районі передніх дверей і зовсім зазвичай встановлюються на мінівенах.

А ось всередині подібності з флагманом компанії в поколінні S223 куди більше. Тут встановлений такий же центральний 11,9-дюймовий тачскрін і 12,3-дюймова цифрова приладова панель. Інші елементи інтер’єру поки приховані від очей цікавих.

В основі Mercedes-Benz EQS лежить платформа MEA (Modular Electrical Architecture), вона спочатку спроектована під застосування електричних силових установок. Створені з нуля під електромобілі шасі хороші тим, що дозволяють скомпонувати агрегати найбільш оптимально, не вдаючись до компромісів, неминучим при конвертації шасі з ДВЗ під використання електроприводу.

Німці вже підтвердили запас ходу в 700 км. Очікується, що EQS буде приводитися в рух двома електродвигунами: по одному на кожну вісь. Їх загальна потужність перевищить 400 к.с.

Mercedes-Benz збирається випускати EQS на головному заводі компанії поблизу Штутгарта. Примітно, що інші моделі електричного сімейства EQ збирають на інших фабриках: EQC – в Бремені, а EQA – в Раштатте.

Конкурент Tesla Model S , Porsche Taycan і Audi e-tron GT повинен дістатися до шоурумів в 2021 році: точні терміни поки не називаються.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!