Нове покоління Mazda 6 2023: задній привід і м’який гібрид

Нова Mazda 6 2023, конкурент для BMW. Характеристики прототипу, комплектація, дизайн, інтер'єр і фото.

0
543

Європейські виробники досить часто представляють нові генерації відомих моделей, тим самим придумуючи все новий дизайн. На відміну від європейських компаній, японські виробники не настільки часто виводять на ринок нові моделі. З іншого боку такі автомобілі цінуються більше. Що стосується відомого седана Mazda 6, остання генерація якого була представлена ​​в 2012 році до цих пір продається. Все ж багато автолюбителів вважають її трохи морально застарілої, навіть незважаючи на рестайлінг.

За наявною інформацією, яка час від часу спливає в мережі Інтернет, нове покоління Mazda 6 буде задньопривідне. Що стосується дизайну, то зовні автомобіль залишиться впізнаваним, але ось всередині скоріше буде мінімалізм. Зовсім недавно 3 хетчбека Мазда отримали топові нагороди на світових прем’єрах в напрямку дизайну. Що стосується нового покоління Мазда 6 2023, то скоріш за все воно успадкує дизайн Mazda Vision Coupe, раніше наданий в 2017 році.

Передня частина екстер’єру Mazda 6 2023 залишиться впізнаваною, відкрита решітка радіатора, V-образна хромована вставка і сучасна передня оптика з круглими, вбудованими LED ходовими вогнями. Ззаду новий седан отримає посилені пропорції, скоріше за все невелику кришку багажника, круглі задні стопи і збільшену лінію даху. Як результат, зміни припадуть на розміри довжини і колісної бази.

Тепер про інтер’єр Mazda 6 2023. Поки важко сказати, яким він буде в серійному екземплярі, але цілком ймовірно з мінімальною кількістю кнопок і компактної передньою панеллю. Сам салон, як і зараз, розрахований на 5 посадочних місць, в тому числі водійське місце. За словами представників компанії, нова Мазда 6 обзаведеться найсучаснішими технологіями, які раніше не використовували на один моделях Мазда.

Передня панель нової Mazda 6 скоріше буде нагадувати Феррарі, компактна центральна частина з дисплеєм мультимедійної системи. Приладова панель буде виконана на основі кольорового дисплея, але ось самі прилади скоріше за все отримають круглу форму, тим самим підкреслюючи спортивність нового седана. Неодноразово вже згадувалося про те, що інженери компанії Мазда хочуть зробити панорамний дах більше за розмірами, ніж зараз встановлюють на сучасні автомобілі. Скоріш за все інженери вдосконалять каркас даху, а саме скло розтягнуть на всю ширину автомобіля.

Не залишиться без уваги і сам інтер’єр Mazda 6, в якості обшивки сидінь скоріше за все використовують шкіру Nappa, а по периметру додадуть вставки з натурального дерева. Саме такий підхід зробить інтер’єр багатшим, а значить і конкуренти на ринку будуть нові. Достовірно відомо, що з приємних булочок на борту седана встановлять великий проекційний дисплей для водія, додатковий дисплей в панелі для переднього пасажира і всілякі регулювання для комфорту.

Список систем безпеки і комфорту Мазда 6 урізноманітнюють пакетом Mazda i-Activsense, який увійде в стандартний набір. Даний пакет вже встановлюється на останні моделі компанії, в списку значиться адаптивний круїз-контроль з функцією Stop & Go, систему кругового огляду, інтелектуальні системи (розпізнавання знаків, пішоходів, моніторинг стану водія та інші).

Вельми цікаво, що буде під капотом нового покоління Mazda 6, адже багато виробників відмовляються від дизельних агрегатів, всіляко переходять на виробництво електрокарів або виробляють гібридні автомобілі. Як вже говорили, нову Mazda 6 хочуть зробити задньопривідною, а під капотом хочуть встановити рядний 6-ти циліндровий двигун.

На сьогодні серед вироблених 6-ти циліндрових агрегатів можна відзначити бензиновий Skyactiv-X і дизельний Skyactiv-D. Кожен може працювати в парі з м’яким гібридом на 48 Вольт. Достовірної інформації про їхні характеристики поки немає, але за різними даними потужність становить близько 350 конячок.

Якщо вірити чуткам, то компанія Mazda об’єднала зусилля з розробок з компанією Toyota. Як результат такої ж рядний 6-ти циліндровий двигун можна буде побачити в новому поколінні Lexus IS і інших моделях Toyota. Так само не варто виключати, що під капотом нового покоління Mazda 6 може бути 4-ох циліндровий оновлений Skiactiv-G, об’ємом 2,5 з турбіною.

Є ймовірність, що під капотом може виявитися новий дизельний битурбо Skyactive-D, об’ємом 2,2 літра. Імовірно, що в парі до цих агрегатів встановлять 8-ми ступінчасту автоматичну коробку передач, а крутний момент передавати на задню вісь (для деяких країн обіцяють проводити повнопривідні Mazda 6 нового покоління).

Метою таких нескромних доробок в новому поколінні Mazda 6 став не просто дизайн або особливість технічних характеристик, а в першу чергу зміна конкурентів (суперників серед автомобілів). Якщо раніше основними конкурентами Мазда 6 були Toyota Camry, Honda Accord, Volkswagen Passat і т.і., то нове покоління націлили на BMW 3-Series, Audi A4 і Mercedes-Benz C-Class. Залишається тільки чекати офіційної інформації про появу нового покоління седана Мазда 6, адже за заявою представників компанії, новинку представлять не раніше 2023 року аналогічно, як і інші генерації моделей.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, щоб отримувати більше свіжих новин!